Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
İzmir
 

Unutulmaz simayı, "Sivri" yi, unutmadık.

Unutulmaz simayı, "Sivri" yi, unutmadık.
 

Sivri'yi, unutmadık. İlk Milliyet İzmir Büro şefi ve 14 yıllık İGC Başkanını, herkes severdi...


Bir basın büyüğümüzü, daha andık. İzmir Gazeteciler Cemiyetine 14 yıl başkan olarak hizmet veren Gazeteci-yazar İsmail Sivri, ölümünün 3 ncü yılında, Alsancak’ taki heykeli başında anıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sivri’in eşi Aysel, oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen ve yakınları katıldı.

O, kısaca “Sivri” olarak tanınırdı. Yumuşak yüzlü, “Hayır demesini” bilmeyen, herkese yardıma koşan, affedici, gözleri daima gülen ve Milliyetin İzmir Büro Şefi olarak hep ilkleri başlatan bir ağabeyimizdi.

Kendisini, tanıdığımızdan beri, hiç asık suratlı görmedik. Muhabirleriyle öğünür, onların refahı için idareyle didişirdi. Milliyet ailesi onu çok tutardı. Milliyetin İzmir büro şefi diye anılan temsilciliğinden sonra, diğer gazeteler de bu yola gitmişti. Gazeteci olunmaz, doğulur” derdi. Kendisine gelen stajyerlerin üzerinde durur, onların iyi yetişmesi için elinden geleni yapardı.

Başkan Atilla Sertel, Sivri’nin yaşamı, aile hayatı, gazeteciliği, yazarlığı ve hoşgörü konusunda örnek bir yaşam sürdüğünü belirterek “ Cemiyetimize 14 yıl başkan olarak hizmet veren İzmir ve Türk Basınına çok önemli izler bırakan İsmail Sivri, her gün anılmağa değer bir büyüğümüzdür. Vefalıdır, dost kişiliklidir. O, yaşamı boyunca örnek bir insandı. İzmir’e çok büyük katkıları olan değerli ağabeyimiz İsmail Sivri, bizler ve İzmir halkı için her zaman yaşayacaktır” dedi.

Gazeteci eski Belediye Başkanı Erdal İzgi ise “ İzmir Basınında çalışan herkeste, bir İsmail Sivri kalıntısı vardır.” diye konuştu.

Bir diğer arkadaşımız Prof. Şadan Gökovalı ise “ O, sözlüğünde “hayır” lâfı olmayan ve her dam gülen bir insandı” dedi.

Anma töreni, Sivrinin heykeline karanfiller bırakılması ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..