Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Ünzileler okumak istiyor

Ünzileler okumak istiyor
 

ÇYDD GENEL BAŞKANI PROF.DR. AYSEL ÇELİKEL BÜYÜKÇEKMECELİ GENÇLER'İLE


Okuyamıyorlar ama ne yazık ki çabuk öğreniyorlar. Çünkü onlar görerek ve yaşayarak öğreniyorlar, hayatın türlü zorluklarını onlar, Anadolu’da okula gidemeyen binlerce kızımız.
ÇYDD olarak, bu talihsiz kelimelerin unutulduğu, daha çağdaş bir Türkiye için 20 yıldır durmaksızın çalışıyoruz. Şimdi hayalimiz, okumak istiyorum diyen tüm kızlarımızı okutmak, onların geleceğini aydınlık kelimeler ile güzelleştirmek…

Türkiye’nin çağdaş yarınları için ÇYDD Büyükçekmece şubesi olarak bu görüşler ışığında kampanyaya destek bulmak amacıyla düzenlediğimiz bu kahvaltı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Şubemiz başkan yardımcısı Sebahattin ÇILBIR hocamızın yaptığı konuşmasında; Ünzileler, Fatmalar, Ayşeler onikiisnde ana olmasın diye çağdaş yaşamlılar olarak taşın altına elimiz değil kolumuzu koyuyoruz. Bunun için 20 yıldır uğraş veriyoruz. Derneğimizin haksız yere baskılar görmesine rağmen. Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımları doğrultusunda yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımıza ışık olmayı sürdürüyoruz. Derneğimize 150m2’lik yer bağışında bulunan sn. İbrahim MENDEŞAĞU’ya teşekkür ediyoruz. Beylikdüzü merkezinde olan bu yerimizi faaliyete geçirmek için katkı ve desteğinizi bekliyoruz.

Kürsüye gelen ÇYDD Genel başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel hocamız; Gönül dostlarını saygı ile selamlayarak, Her gün öğrenecek bir şeylerimiz vardır. Özellikle gençlerimizin bu konuda daha özverili çalışması gerektiğini unutmayalım ve bunun için savaşalım. Kendinizi her zaman geliştirin. Çağdaş yaşamı mutlaka çevrenizde anlatın ancak bunlar olursa Türkan hocamızın hedef koyduğu 100.000 çocuğumuza ulaşabiliriz. Türkiye’mizin gençleri ancak çağdaş bir eğitim ve yaşamla Avrupa devletleri ile boy ölçüşebilir. Dine dayalı bir eğitim ile bu mümkün olamaz. Laiklik yaşam biçimimiz olduğundan bunu korumalıyız. Bunu korumanın yolu da eğitimden geçer.

Kahvaltıya ayrıca Genel başkan yardımcımız Nihal kızıl ve Zekeriya kızıl, Büyükçekmece STK Başkanı ve değerli üyeleri, STK platform başkanı Köksal Çebi, Gözlem Reklam, Kent Yaşam gazetesinden Uygur Erol ve diğer ÇYDD başkan ve yöneticileri ile gönüllü dostlarımız katılmıştır.

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..