Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Üreticiler hükümeti protesto ettiler

Üreticiler hükümeti protesto ettiler
 

Üreticiler Hükümeti Protesto Ettiler


Üreticiler Hükümeti Protesto Ettiler

Çavdır Köyü turfanda sebze üreticileri hükümetin tarım politikalarını Çavdır Köy Meydanında düzenledikleri gösteriyle protesto ettiler.

Hükümetin çiftçiye uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçinin yoksulluğa mahkûm edildiğini belirten üreticiler gelinen noktada çiftçinin, köylünün evine ekmek götüremeyecek halde olduğunu belirterek:”artık dayanacak gücümüz kalmadı. Hükümet bir an evvel çiftçisine köylüsüne sahip çıksın. Tarım Bakanına buradan sesleniyoruz. Biber ve Patlıcanın geçen yılki fiyatı 1,8 tl idi, bugün ise sadece 40 kuruş. Oysa girdi fiyatları %15 civarında artmıştır. Domatesin ihracat malı olarak tabir ettiğimiz kokteyl cinsini dahi arayan soran yoktur. Bir dekar seranın yıllık maliyeti 4 bin tl civarında olup bu fiyatlara işçilik, yakıt (odun-kömür), sera naylonu hariçtir. Ayrıca ihracat yapan firmaların önündeki engeller kaldırılmalıdır. İhracat için yapılan analizler kg başına 7 kuruş civarında maliyet getirmektedir. Ve çoğu zaman bunun süresi bazen 3 günü bulmaktadır. Bu da sebzenin raf ömrünü kısaltmaktadır. Analiz laboratuarları işin neresindedir? Acaba laboratuarlara rant mı sağlanmaktadır? Çiftçi hem ürettiğini satamıyor hem de banka faizleri altında eziliyor. Üretici sahipsiz kalmıştır. Üretici banka borçlarını ödeyemiyor, borcunu yapılandırmaya dahi götüremiyor. İhracat böyle giderse vay köylünün haline! İhracatın önündeki engeller bir an önce kaldırılmalı, teşvikler artırılmalıdır” dediler. 

Turfanda sebze üreticilerinin düzenlediği protesto gösterisine ayrıca Kaş MHP İlçe Başkanı Hasan Nusret Baysal katılırken Baysal burada yaptığı açıklamada Kaş İlçesinin ekonomisi turizm ve tarıma bağlı olduğunu belirtip, ”insanlar ticaretlerini komşularıyla yaparlar. Fakat ne hikmetse etrafımızda ticaret yapacağımız komşu kalmamıştır. Sadece Suriye'ye taraf olmamız Arap ülkelerine ihracatlarımızı durma noktasına getirmiştir. Suriye olaylarından dolayı 12 tane Arap ülkesine ihracat yapamaz hale geldik. Yine Suriye de taraf olmamızdan dolayı Rusya ile yaptığımız ihracatı durma noktasına gelmiştir. Başbakanımızın Tüsiad başkanı Sayın Boyner’e söylediği gibi taraf olmayan bertaraf olur sözü haklılığını ortaya çıkarmıştır. Evet, Türkiye Cumhuriyeti Suriye olaylarında taraf olmuştur. Dolayısı ile bertaraf olmuştur. Çiftçimizin sesini bir nebze de olsa duyurabildik.  Ne mutlu bizlere, MHP Olarak bu tür olaylarda şimdi ve gelecekte de taraf olacağız” dedi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..