Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Üretmeden, tüketmenin maliyeti bilinmez!

Üretmeden, tüketmenin maliyeti bilinmez!
 

12 yıldır iş hayatının içindeyim. Yıllarca maaşla çalışan ve ay sonunu zor getiren biriydim. Mücadele ettim, bana verilen sorumlulukların dışında. Kendi becerilerimle de işimle ilgili hep ürettim. Evet üretim!

İyi bir insan olmak, dürüst olmak, mesai saatlerine zamanında gelip gitmek, sadece verilen iş yapmak; evet arkadaşlar bir işveren bunlarla yetinmez! Aslında sizlerden beklediği, üretimdir. Neyi üreteceksiniz, nasıl üreteceksiniz, bir fabrikamı kurmanız gerekiyor. Hayır, fabrika kurmanıza gerek yok. Fabrika sizlersiniz!Rahmetli Sakıp sabancının bir kitabını okudum. Orda birkaç örnek vardı size bir tanesini aktarayım hemen.Padişahlık döneminde geçer olay; padişah vezirlerine derki ülkenin dört bir yanına tellal gönderin, ülkemde ne kadar hünerli, marifetli insanlar varsa gelsinler. Herkes becerisini sergilesin, birinci seçileni de ödüllendirelim.

Gün gelir bu gün ki adıyla jüri heyeti kurulur, 1500, 2000 kişi arasından bir kişi birinci seçilir.Padişahın huzuruna çıkarırlar kişiyi, padişah sorar söyle sevgili vezirim, nedir bu adamın marifeti, hüneri?Sevgili padişahım, bu kişi kırk tane dikiş iğnesi yaptı, kırkıda birbirinin iplik deliğinden geçiyor der.Padişah şöyle bir geri yaslanır, derin bir nefes alır, vezirine döner derki, bu adamı kırk tane altınla ödüllendirin, ama işe yaramaz bir işle uğraştığı içinde kırk tane sopa atın der.Kıssadan hisse; biz önce iş yerimizde nasıl verimliliğimizi artırabiliriz, işimizle ilgili nasıl parlak fikirler üretebiliriz, işletmemizin daha karlı hale gelmesi için neler yapabiliriz, bence mutlaka önce buna bir bakalım.Ülkede işsizliğin hat safhada olduğu, ekonominin her gecen gün kötüye gittiği, her yeni bir güne başlarken yanımızda, sağımızda, solumuzda, önümüzde, arkamızda ki birçok işletmenin kapandığı bir Türkiye gerçeğimiz var. Bir gün işsiz kalmak istemiyorsak, sevdiğimiz mesai arkadaşlarımızdan ayrı kalmak istemiyorsak, kapanın işletmenin bir gün bizim maaşımızı aldığımız işletme olmasını istemiyorsak, yapmamız gerekenler çok basit, işletmemize sahip çıkalım. Üretelim ki, tüketimin nelere mal olacağını günü gelemden anlayalım.

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..