Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Üretmeyen bir ülke, el âlemin parasıyla geçinir..!

Üretmeyen bir ülke, el âlemin parasıyla geçinir..!
 

Ekonomimizin dahi çocukları


Düşük kur yüksek faiz. İşte bizim ekonomimizin dahi çocuklarının bütün numaraları bundan ibaret. İşte 10 yıldır yaptıkları mucize ekonominin sırrının hepsi bu.

Yoksa siz sanmayın ki başka bir şey. Sakın şakşakçılar sizi aldatmasın! 

İşte on yılda bu politika ile ülkeye yurt dışından giren yabancı para 350 milyar dolar. Üretim ve ihracata değil, tüketim ve ithalata dayanan bir ekonomide milli gelirinizde, işte el âlemin bu parasıyla artar.

Peki, bu durum yüksek bir cari açık sorununa yol açmaz mı? Zaten AKP’nin dahi çocuklarının da 10 yıldır yaptıkları, cari açığı götüre bildikleri yere kadar götürmektir.

İşte cari açığın can sıkar hale gelmesiyle alınan tedbirler sonucu, ekonomik büyümenin önemli oranda düştüğünü ve 2012 yılı milli gelir artışının da sadece % 2,2 de kaldığını görmekteyiz.

Ekonominin dahi çocukları, 10 yıldır bilinçli olarak sürdürdükleri bu politikayla ülkeye yalancı bir bahar  yaşatıyorlar ki onu dahi yaşayanlar sabit ve dar gelirliler değildir. Bundan önceki yazımı okuyanlar bu durumu çok iyi göreceklerdir.

Ancak bu ülkenin tarihi bize göstermiştir ki, ekonomi gemisi yine karaya oturursa, yüzdürme işi de 350 milyar doları yiyenlerin değil, yine ayın sonunu getiremeyenlerin olacaktır.

Bu politikanın ilâ nihayet sürdürüle bilir bir politika olmadığını ve ipin bir yerde koptuğunu, bunun sonucunda da ülkenin başına ne işler açtığını bu ülkenin insanı her halde bilmiyor değildir.

İşte Sayın Başbakanı kazasız belasız başkanlık koltuğuna oturttuktan sonra, Yunanistan başbakanı Karamanlis gibi kenardan kirişi kırmazlarsa, İktidarın bir ateşten gömlek olup üzerlerine yapıştığı günleri de görebilirler.

Tıpkı kendilerinden öncekiler gibi..!

AHMET ELDEN

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..