Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Üründül 2010

Evet bir dünya kupasının daha sonuna geldik. Vuvuzelası ve Üründülü bol, arasına serpiştirilmiş sürprizleriyle bir kupa sahibini bulmak için son maçı bekliyor. Grup maçlarında şanslıydık çünkü çok şükür bir tane Üründül vardı her maça yetişemiyordu. İnsanlarımız Vuvuzelaya bile alıştı ama maalesef yarı final maçlarıyla birlikte tavan yapan Üründül repliklerine alışamadık. 

Bugün bir araştırma yaptım ve Üründül'ün neden TRT'de sürekli yorum yaptığını buldum. Çünkü babası Sedat Üründül, İTÜ İnşaat’tan mezun oluyor ve ilk işi de bugünkü TRT İstanbul Radyo Evi binasının şantiye şefliği oluyor. Bu bilgiden sonra artık hiç kimse Ömer Üründül için para toplayıp TRT'ye bağış yapalım da başka yorumcu getirsinler önerisinde bulunmaz. 

Ömer Üründül yarı final ilk maçında yaptığı yorumlarla artık benimde kendisi ile ilgili yazı yazmama vesile oldu. Hollandanın attığı golden sonra turnuvanın en güzel golü yorumunu getiren Üründül Forlan'ın aynı güzellikteki golü için 2-3 dakikalık suskunluktan sonra Jabulani demiştir. Çünkü o dakikaya kadar sürekli olarak Forlan'ın çok kötü oynadığını her topu ezdiğini söylemiştir. Oysa Uruguay o gün birçok önemli oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkmıştı ve takımdaki herkes değil bütün Uruguay halkı Forlandan çok şey bekliyorlardı. Birde maç çözüldükten sonra yani 3-1 olduktan sonra spikerin Lugano'nun yokluğunu hissetti mi sorusuna hayır herkes çok güzel oynadı demesi bardağı taşıran cümleleriydi. Çünkü 5 maçta 2 gol yemiş bir takım o maçta 3 gol yiyor ve en önemli defans oyuncusunun yokluğunu hissetmiyorsa ortada bir garabet yok mudur sayın Üründül. Yoksa sizin Lugano ve Forlan için beslediğniz başka duygularınız mı vardır. Mesela Lugano'nun F.Bahçeli olması ve Forlan'ın G. Sarayı elemesi gibi.... 

Maç 3-1 olunca tamam artık bu iş bitti diyen son dakikada Uruguay'ın farkı bire indiren golünden sonra futbol bu herşey olabilir yorumlarınızda aslında sizin bittiğinizin resmidir. Futbola kattığınız müthiş terimlriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak sizde artık şu modern futbolun yakasından bir düşsenizde bizde rahatlasak. TRT'nin elbette bizim verdiğimiz vergilerle bir yorumcuya çuvallarla para vermesini istemeyiz ama ne demiş atalarımız ''ucuz etin yahnisi yavan olur'' sözünden yola çıkarak hiç değise 3-5 kuruş verinde final maçını ağzımızın tadıyla seyredelim. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..