Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Tenis
 

US Open bayanlar

US Open bayanlar
 

Maria Sharapova


Sony Ericsson WTA turun en büyük yıldızları New York’ta bir araya toplanıyorlar. Bu yıldızlar kura çekiminden sonra en erken 2 ve 3.turdan itibaren birbirleriyle çarpışmaya başlayacak. Özellikle sakatlıktan çıkan ve kortlara dönen eski dünya bir numaraları.. Sezonun Grand Slam’ında Willams kardeşler kuranın aynı tarafında yer alacaklar fakat yarı finale kadar birbirleriyle karşılaşma ihtimalleri yok.

Dünya sıralamasının bir numarasına yükselmiş 19. farklı isim olan Dinara Safina turnuvaya seribaşı olarak katılacak ve önündeki en zorlu engellerden birisi muhtemel çeyrek final eşleşmesinde Jelena Jankoviç olacak. Dünyanın eski bir numarası olan ve ilk Grand Slam finalini geçen yıl burada oynayan Jankoviç, bu yılki tek karşılaşmalarını oynadıkları Cincinnati’de Safina’yı 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı

Çeyrek finale gelmeden önce diğer seri başlarından olan ve sürpriz yapmak için bekleyen Ana İvanoviç’in 4. turda Jankoviç ile (aralarındaki sekiz maçın altısını İvanoviç kazandı) , bir başka seri başı Razzano’nun ise yine Safina ile karşılaşma ihtimali var (aralarındaki altı maçın dördünü Safina kazandı).

Rakiplerini yenebilirlerse bir diğer çeyrek final maçında 4 numaralı seri başı Elena Dementieva ve 6 numaralı seri başı Svetlana Kunetsova’nın karşılaşma ihtimali var. İkilinin birlikte oynadıklar maçlarda Kuznetsova’nın 6-4 üstünlüğü bulunuyor. Yine ikili arasındaki en bilinen maç burada oynanmış ve 2004 Amerika Açık finalinde Kuznetsova rakibini mağlup ederek ilk Grand Slam zaferini kazanmıştı. Kuznetsova bu yıl Roland Garros’u kazandı ama rakibi Dementieva’nın daha iyi bir sert kort sezonu geçirdiğini söylemek mümkün. Bu ikilinin çeyrek finaldeki buluşmasını engelleyebilecek olan isimlerden birisi de Maria Sharapova.. Eski dünya bir numarası geçirdiği omuz sakatlığından dolayı 9 ay ara verdiği tenise geri döndü ve eski sıralamasına ulaşabilmek çalışıyor. 2006 yılında bu turnuvayı kazanan Sharapova, 3. turda Dementievanın rakibi olabilir. Kısa süre önce Toronto Turnuvası finalinde karşılaşan ikilinin maçından Dementieva galip çıkmıştı ama genelde Sharapovanın 8-3 üstünlüğü bulunuyor.

Kuranın diğer yarısında ise Williams kardeşler göze çarpıyor. Her ikiside eski dünya bir numarası olan ve bu turnuvayı daha önceden kazanmış olan kardeşlerden abla Venüs’ün muhtemel çeyrek final rakibi Victoria Azarenka olabilir. 2000 ve 2003 te bu kupayı kaldıran Venüs’ün bu yoldaki en büyük engeli Belçikalı Kim Clijsters olabilir.Anne olduktan sonra tenise ara veren eski bir numaralardan Clijsters kortlara geri döndükten sonra wildcard ile Amerika Açık’ta yer alma hakkı kazandı. Kariyerindeki tek Grand Slam zaferini de 2005’te burada yaşayan Clijstersin dönüşü merak konusu.Kuranın bu grubundaki diğer önemli isimler ise Marion Bartoli ve Agnieszka Radwanska olacak.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı olan ve 1999, 2002, 2008 yıllarında şampiyonluk yaşayan Serena Williams’ın muhtemel çeyrek final rakibi Vera Zvonareva olabilir. Serena’nın çeyrek finale giden bu yolu bir bakıma intikamlarını alabileceği bir fırsat olabilir. Kısa süre önce kendisi mağlup eden Samantha Stour ve Sybille Bammer onun olası 3 ve 4. tur rakipleri arasında.

Favoriler kendi projelerini yapmış olsalarda, kesin bir şey var ki; tarihin en süprizli ve tahmin edilemez Amerika Açık turnuvasını izleyebiliriz..

Not: www.sonyericssonwtatour.com 'daki orjinal halinden benim tarafımdan çevrilmiştir.

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..