Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '09

 
Kategori
Tenis
 

US Open'da süprizler

US Open'da süprizler
 

Ana İvanoviç


Amerika Açık öncesi yazdığım kura değerlendirmesinde tarihin en heyecanlı turnuvalarından birisi olabilir demiştim ve bu düşüncelerimde haklı çıktım. Gerek sakatlık problemleri gerekse de tenise ara vermek gibi nedenlerden dolayı sıralamalarda aşağılara düşen ünlü sporcular kura çekiminde bir bakıma ortalığı karıştırdılar. Henüz 3. tur olmasına rağmen özellikle bayanlarda seribaşlarından bir çoğu evlerine dönmek zorunda kaldı.

Özellikle dün alınan sonuçlar gerçekten şok edici nitelikteydi. 4 Numaralı seribaşı Elena Dementieva, 1991 doğumlu Amerikalı çaylak tenisçi Melanie Oudin’e 7-5 , 4-6 ve 3-6 lık setlerle yenilerek henüz 2. turda evine dönmek zorunda kaldı.

Bir başka favori olan 5 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankoviç’te, İpek Şenoğlu’nun çiftlerdeki partneri Kazak Shevedova’ya 3-6 , 7-6 ve 6-7 lik setlerle mağlup olarak evine dönüş biletini erken alanlardan oldu.

Yine 2008 Rolland Garros şampiyonu olan Ana İvanoviç ise 2. turu bile göremeden Flushing Meadows kortlarına veda edenlerdendi. İvanoviç’in kariyerinin yaklaşık 1 yıldır düşüşte olduğu bir gerçekti fakat onun maç bile kazanamadan bir Grand Slam’a veda etmesini kimse açıklayamazdı. Seribaşlarından Agniezska Radwanska, Samantha Stosur ve Marion Bartoli’de 3. tur bile göremeden Amerika’dan ayrılmak zorunda kaldılar.

Bunlara karşılık geçen yıl US Open kortlarında mücadele edemeyen ve dünya sıralamasında da gerilerde kalan isimlerden Maria Sharapova ve Kim Clijsters yollarına dolu dizgin devam ediyorlar.

Turnuvanın en büyük favoriileri Williams kardeşler de ilk iki turda maçlarını kazanmayı başardılar. Venüs ilk tur maçını 2, 5 saatte kazanabilmiş olsa da bu durum onların kupaya en yakın isimler olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şu anda dünya sıralamasının 1 numarası olan Dinara Safina’da yoluna devam ediyor fakat iyi sinyaller vermiyor. Oynadığı iki maçta da set kaybeden Safina sanki ilk ciddi rakibi önünde elenecekmiş gibi bir his uyandırıyor.

Erkeklerde ise bu turnuvayı daha önceden kazanma başarısı gösteren Marat Safin’in ilk turda rakibine mağlup olması sürpriz sayılabilirdi. Safin bu turnuvaya seribaşı olarak katılmasa bile onun gibi birisinin ilk turda veda etmesi insanları şaşırtabiliyor. Sert kortların usta servisçisi olarak bilinen Hırvat İvo Karloviç’in ve Olimpiyatlarda Federer ile birlikte çiftler şampiyonluğunu sert kortta kazanan Stanislas Wawrinka’nın ilk turda evlerine dönmesi erkeklerin süprizleri olarak görülebilir. Seribaşı olan ilk sekiz isim ise yollarına kayıpsız ve neredeyse set vermeden gidiyorlar. Turnuvanın favorisi Roger Federer ilk ciddi maçında 3. turda Lleyton Hewitt ile oynayacak.

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..