Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Dünya
 

Uşakların Varlığı Efendileri Var Eder

Uşakların Varlığı Efendileri Var Eder
 

Medeniyet egonun gelişimi değil, düşünce ve eğitimin gelişmesi demektir. Liderlerin elindeki kilit, motivasyon aracıdır. Cahil toplumlarda liderler toplumların algılarını değiştirirler.
 
Para ve güç kapitalizmin temel felsefesidir. Para için savaşılır, para için doğa katledilir, para için insanlar ezilir ve öldürülür, para için fuhuş yapılır, para için şerefsizlik, namussuzluk yapılır, para için insani değerler ayaklar altına alınır. Kapitalizm insanları demokrasi yalanıyla kandırır, siz kendinizi özgür zannedersiniz. Eskinin ilkel köleliğiyle bugünün köleliği arasındaki tek fark günümüz köleliğinin ücretli olmasıdır. Eskiden efendi kölesinin bütün ihtiyacını karşılar kölesi de gece gündüz efendisine çalışırmış, şimdilerde ise efendisi ancak karnını doyurabileceği kadar kölesine para veriyor. 
 
Politik, siyasi, ekonomik, ahlaksal çöküşler devrimlere gebedir. Aslan kendi avladığı avını sırtlanlar gelince bırakıp gider, genellikle avlanmayan sırtlanlar da başkalarının avının üzerine konarlar. Günümüz dünyası da bu duruma benziyor. 
 
İnandığı, iddia ettiği, anlam bulduğu, haklı ve akıl dışı algıyla hayatı cehenneme çeviren bir insana karşı gerçeği savunmak, bilimin üstünlüğünü savunmak üstün gelecektir. Umut etmek ve onurlu yaşamı seçmek işkenceyi uzatsa da onursuzca yaşayana karşı, umutsuz olana karşı daha anlamlı bir bilinçtir. Kötüyü, haksızı seyretmek umutsuzluk ve insandaki yaşama güdüsünü bilmemekle ilgilidir. Çünkü en zor koşullarda bile umut insan türünü devam ettirmiştir. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..