Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2445
 

Üşengeç Şef, Deniz Şef'le birlikte Cupcake yaparsa...

Üşengeç Şef, Deniz Şef'le birlikte Cupcake yaparsa...
 

Geçen hafta, sadece Arzum markasında olan ürünleri keşfetmek için, ünlü Şef Deniz Orhun'un Cine 5'de her gün saat 17:00'de yayınlanan "Deniz'den Mutfak Hikayeleri" programının çekildiği stüdyo mutfakta buluştuk. Artık herkesin birbirine iyice kaynaştığı Blogger arkadaşlarla gruplara ayrıldık ve verilen tariflere uygun olarak, Deniz Şef'in ev sahipliğinde hem çeşit çeşit yemekler yaptık, hem de gırgır - şamata harika bir gün geçirdik.

Ben yine sizleri de düşündüm ve o curcuna içinde bile tüm adımları tek tek fotoğraflamaya çalıştım. İlk olarak Vanilyalı bir Muffin yapıldı. Onlar buna "Cupcake" deseler de üstüne o kremalı zımbırtılardan konmadığı müddetçe, yalnız kaldığımızda ben kendisine "muffin" diyorum. Artık siz hangisini isterseniz söyleyebilirsiniz:)) 

Şimdi "Bize de tarif!" diyenlerinizi duyar gibiyim kuzucuklarım. Aman da Üşengeç Şef'inin bi'taneleri!:) Hadi o zaman hep birlikte çooook kolay bir Cupcake yapalım. 

 


Tarifi aynen Deniz Şef'den aldığım gibi yazacağım. Ama daha kolaylık olması açısından, herkeste hassas terazi olmayacağını düşünüp (ki bende de yok:) gramlı miktarları kendisine sorarak, su bardağı hesabından karşılıklarını öğrenip yazmaya çalıştım:) Bu arada unutmadan, Deniz Şef, şimdi ayrıca, TRT1'de hafta içi her gün saat 15:00'de yayınlanan "Annem Söyler, Ben Yaparım" yarışma programını sunmaya başladı. Çok tatlı, aşırı sempatik ve doğal bir insan, kaçırmayın derim. Hatta kendisine güvenenleriniz, annesi ya da ablasıyla birlikte internet sayfalarından yarışmaya başvurabilirmiş. Hem mis gibi hatıra olur işte:)
 

 
Adım Adım Resimli Anlatımıyla
Vanilyalı Cupcake Tarifi
 
Malzemeler:

 

  • 130 gr Un (Yani 1 tam su bardağı 
  • 140 gr Toz Şeker (Yani 3/4 su bardağı Toz Şeker) 
  • Yarım paket Kabartma Tozu 
  • 40 gr Tereyağı (2 Dolu yemek kaşığı kadar) 
  • 120 gr Süt (Yarım su bardağından çok az daha fazla) 
  • 1 Yumurta 
  • 1 paket Vanilya 
  • Arzu ederseniz içine kuru veya donmuş meyveler de ekleyebilirsiniz. Biz sonradan bir kısmına donmuş Frambuaz ekledik mesela:) 

İlk olarak derince bir kaseye Tereyağını koyup, üzerine de Toz şekeri ilave ettik.
 


Arzu ederseniz, siz de benim gibi bir "kullan at" eldiven takabilirsiniz çünkü şimdi bu ikisini elimizle mıncıklayarak hem terayağını el ısımızla ufaladık, hem de ikisini birbirine iyice harmanladık.
 

 


Bir kaç dakika elimizle yoğurduktan sonra, içine 1 yumurta kırdık.
 


Sonra içine soğuk Süt ilave ettik.
 


Unu ve Kabartma Tozunu da ekledikten sonra, sıra geldi iyice karıştırmaya...
 

 


İşte bu aşamada bizim etkinliğimizde Sadece Arzum'un Blendart çırpısını kullandık. Önce unlar etrafa saçılmasın diye düşük devirde başlayıp, sonra devri biraz daha artırarak iyice karıştırdık.
 


Tam böyle sade haliyle kalıplara döküp, fırına verecektik ki, aramızdan meyveli olsa nasıl olurdu diyenler çıktı ve Deniz Şef hemen donmuş Frambuazlar getirtti sağolsun. Herkes istediğği miktarda meyveyi ilave etti. isterseniz kurutulmuş meyveler de kullanabilirsiniz. Mesela yaban mersini ya da cranberry gibi.. Kuş üzümü ile Ceviz de süper olabilir:)
 


Güzelce bir karıştırdıktan sonra, sıra geldi kaplara dökme aşamasına...

Şimdi eğer sadece kağıttan kalıplarınız varsa iyi ve yeterli değil bilesiniz. Bunlar normalde böyle kap gibi duruyor ama içine malzemeyi dökünce, pişerken çiçek gibi açılıyor ve en sonunda o tırtıkların tamamı açılıp, dümdüz hale geliyor ve o esnada da bütün malzemeyi fırın tepsisine yayıyor. O yüzden tavsiyem, metal bir cupcake kalıbının içine bu kağıtları yerleştirmeniz. Bu sayede açılamazlar ve şekillerini muhafaza ederler:)

Ama benim metal cupcake kalıbım yok ve acilen cupcake yapmam lazım ne olacak şimdi derseniz, bilemedim valla, en azından 2-3 kağıt kalıbı bir arada kullanmaya çalışın bakalım, tek kağıt kullanmaktan iyidir en azından:)

 


Bir de bu tarz pastacılık malzemeleri satan yerlerde satılan cupcake etrafı süsleme kağıtları var. Bir görmeniz için, ondan da sardık etrafına. Bayağı sevimli şeyler:) Dediğim gibi şart değil, sadece dekorasyon amaçlı:)
 


Cupcake (ya da Muffin) malzemesini, bu minik kağıt kalıplara dökerken, aman diyeyim sakın en tepesine kadar malzeme ile doldurmayın, sonra kabartıkça taşar ve hep şekli şemali bozulur, hem de etrafa akar. Onun yerine tavsiye edilen her zaman kalıpların yarısına kadar doldurmanız şeklinde.
 


Önceden ısıtılmış Fırının orta gözünde 170 C'de yaklaşık 20-25 dakika pişirdik. Bu süre fırınınızın gücüne göre değişiklik göstereceği için, sizin yine de sürenin sonlarına doğru gözünüz keklerinizde olsun. isterseniz tam pişip pişmediklerini bir kürdan batırıp çıkararak, eğer temiz çıkıyorsa buradan da kolayca anlayabilirsiniz. Eğer varsa bile bu tarz kek pasta pişirmelerinde fırınınızın Fan kısmını açmayın tavsiyesinde bulundu Deniz Şef. Bilginize:)
 


Bizim etkinlikte ekip halinde herkes kendi muffinlerini hazırladığı için, hem birazcık az konulmuş malzemeyle, hem de birazcık çok konulmuş malzemeyle çıkan sonuçlardan şimdi size iki "uç örnek" göstereyim de, ne demek istediğimi daha kolay anlayın madem:)

İşte bu fazla kabarmamış ve az konulmuş malzeme ile çıkan sonuç...

 


Bu da az önce anlattığım gibi malzemenşn taşıp, etrafa yayılmasına sebep olacak derecede biraz fazla malzeme dökülmüş sonuç Her ikisini de istemezseniz, siz kalıpları yarısından çok az fazla doldurun yeterli:)
 


Ben o gün sıcak sıcak fırından çıkan muffinleri hüpletmekten büyük keyif aldım. Hep birlikte dikildik tepsilerin başına ve bir sadesinden bir frambuazlısından deneyeyim diye diye bi' güzel tıkındık:) Çok beğendim, sizlerle de yapılışını paylaşmak istedim. Gördüğünüz gibi hazırlaması aşırı kolay. Umarım sizler de memnun kalırsınız. 
 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 230
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 5844
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster