Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Üsküdar'da gördüğüm insan manzarası, çok hoşuma gitti doğrusu...

Üsküdar'da gördüğüm insan manzarası, çok hoşuma gitti doğrusu...
 

Dilerim İstanbul'da yaşayıp da Üsküdarı gömeyen kimseler kalmaz bir gün...


Son günlerde sık sık gittiğim Üsküdar'da, en çok dikkatimi çeken şey, "Osmanlı" olgusunun günlük hayatın hemen hemen her yerinde  karşıma çıkıyor olmasıydı. Ve aynı Üsküdar'ın, birçok yerinde rastladığım Türk bayrakları, göğsümü kabarttı. O bölgede bu kadar çok Türk bayrağı görmemde son dönemde hızla yükselen Kürtçülük hareketlerinin de ciddi bir etkisi olsa da; yanılmıyorsam, özellikle eski Üsküdarlılar, Osmanlı olmakla da, Türklükle de büyük gurur duyuyorlar.

Allah göstermesin ama; eğer bir gün bu ülkede Türk - Kürt Savaşı çıkarsa, Üsküdar böyle bir olumsuzluktan fazlasıyla etkilenir kanımca. Çünkü Türklüğün ve Osmanlılığın bu kadar vurgulandığı bir bölge, ileride birilerini fazlasıyla rahatsız edebilir belki de...

Üsküdar'ın özellikle merkezinde, neden bu kadar sağlam bir Türklük - Osmanlılık vurgusu var acaba? diye düşünürken; bu şirin ilçemizin, özellikle Osmanlı döneminde ne kadar geniş sınırlara sahip olduğu geldi aklıma. Ve İstanbul'un Anadolu Yakası yönetilirken, Üsküdar kadı ve kaymakamlarının ne kadar etkin ve yetkili olduğu... Üsküdar'ın Kurtuluş savaşımıza lojistik ve insan kaynağı sağlamadaki rolünü, İtalyan işgal güçlerinin Üsküdarda konuşlandığını da biliyorsanız eğer, o kötü günleri yaşayanların torunları, yörelerine, beldelerine sahip çıkıyor diye algılıyorsunuz durumu; doğal olarak.

Her ne hal olursa olsun, Üsküdar'da gördüğüm manzara, beni fazlasıyla memnun etti; işin doğrusu...

Osmanlı Mutfağı, Osmanlı Kasabı, Osmanlı şusu, Osmanlı busu... İstanbul'un, Türkiyemin her bir köşesi geçmişimize, milli ve tarihi değerlerimize bu derece güçlü biçimde sahip çıkabilse, bu ülkede ne terör ne kavga kalır. Ne İstanbul'un tarihi dokusu bozulur, ne de İstanbul insanının kimlik sorunu, şehirli, İstanbullu olabilme derdi...

Eğer bir şekilde bir gün, Üsküdar'a yolunuz düşerse, o güzel ilçemize, bir de siz, kendi yaşam pencerenizden bakın. Bakalım benim kendimce anlatmaya çalıştığım güzelim Üsküdarımızı, siz nasıl bulacak, gördüklerinizi, yaşadıklarınızı siz nasıl anlatacaksınız?

Eeee... Ne demişler: " Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? " Siz kimlerdensiniz peki? Çok okuyanlardan mı, Üsküdar'ı gezip görenlerden mi! Rica etsem, siz de bize kendi Üsküdarınızı anlatabilir misiniz? 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..