Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Üsküdar'dan geçmişe yolculuk

Yine  ÜSKÜDAR a bir gezi yaptım bu gün. Yağmur filan da yağmadı. Hava çok güzeldi. Öylesine güzel serin bir rüzgar esiyordu ki...... beni alıp götürdü. Kız kulesinin önünde masmavi, kobalt mavisi mi ,  dersiniz turkuaz mı dersiniz, öylesine şahane bir DENİZ vardı bu gün.

Herkes çoluğunu çocuğunu almış neşe içinde yürüyüş yapıyorlardı, cıvıl cıvıl sesler, yükseliyordu. Gençlerde çok du kıyıdaki kafelerde neşe içinde telefonları ile, ha bire selfi, yani öz çekim yapıyorlardı. Kimileri kıyı daki motorlara binip kız kulesini geziyorlardı. 

Gençliğim Üsküdarda, salacakta, doğancılarda, şemsi paşada ve bağlarbaşında geçti. Buralara geldiğim zaman geçmişe yolculuk yapmış gibi olurum. Salacakta ilk defa denize girdiğim günler, arkadaşlarımla okulu kırıp Şemsipaşada gezdiğimiz günler, gelıir aklıma.  O zamanlar oralar toz toprak içinde idi.. Akşamları ailecek Şemsi paşa dedğimiz kız kulesinin karşisinda ki park a giderdik. Orada luna park kurulurdu yaz aylarında. Salıncaklar kurulur, dönme dolaplar, çocukların çığlıkları, 

ZEKİ MÜREN müzğine karışırdı. Evet o zamanlar her yerde Türk sanat müziği ve özellikle de Zeki Müren in sesi ılık yaz rüzgarlarına karışırdı. Denizden esen rüzgar, havadaki rutubeti bütün elbiselerimizin üzerine yapıştırır, üzerimiz yapış yapış olurdu. Bazende  gece kıyı da oturur ayaklarımızı denize doğru sallardık. Denizin karanlık sularınıda gidip gelen vapurların, motorların ışıklarını seyretmekten çok büyük zevk alırdık. Her şey o kadar doğal dı ki. Biz de o doğal güzelliğin parçası olurduk.Huzur içinde evimize gelir. Mışıl mışıl uyurduk.Uykusuzluk diye bir rahatsızlığımız, depresyonumuz, ankısiyete bozukluğumuz  yoktu.

Oysa şimdi;.......

YER AYNI YER, BEN YİNE  BEN, AMA HİÇ  O ZAMAN LAR YAŞADIĞIM ZEVKİ BANA VERMİYOR O DOĞALLIĞI HİSSEDEMİYORUM. 

HER YER BETONLAŞMIŞ. NEREDEO  AHŞAP EVLER YEMYEŞİL BAHÇELER. HER TARAF GÖKDELENLERLE DOLMUŞ. TARIHI YARIM ADA DİYE BİRDE İSİM VERMİŞLER  ADI VAR KENDİSİ NEREDE İSE YOK OLMAK ÜZERE.

YA İNSANLAR, ONLAR DA ÇOK DEĞİŞMİŞLER NEREDE O NAZİK ÜSKÜDARLILAR. ŞAPKALARINI ÇIKARARAK BİRBİRLERİNE SELAM VEREN,     HANIMEFENDİLERE YOL VEREN  BEYEFENDİLER. NEREYE GİTTİLER. NEDEN BU KADAR DEĞİŞTİK. 

TEKNOLJİK ALETLERİ KAPIŞMAKTA ÜSTÜMÜZE YOK. ÇÜNKÜ ELİN GAVURU BUNU İCAT EDİYOR ÜRETİYOR VE BİZE PARA KARŞILIĞI SATIYOR. BİZ DE BORÇ HARÇ BUNLARI ALIYOR, BİR BİRİMİZE HAVA ATIYORUZ. HEP BİR YARIŞ İÇİNDEYİZ. 

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..