Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Sinema
 

Usta filmi Issız Adam’ın başarısını yakalayabilecek mi?

Usta filmi Issız Adam’ın başarısını yakalayabilecek mi?
 


“En son ne zaman bir tutkunun peşinden koştunuz?
Hayatı ıskaladınız,
doya doya güldünüz,
ağladınız,
öfkeyle bağırdınız,
aşk için her şeyden vazgeçtiniz,
yapayalnız kaldınız…
En son ne zaman sevgiye kucaklaştınız?
En son ne zaman aşkın çağrısına uydunuz?
En son ne zaman arkanıza yaslanıp hayatınıza baktınız?
En son ne zaman?”


“Usta”…

“Usta”… tutkulu bir oto tamircisinin, tek başına uçak yapma tutkusuna inatla sarılan Doğan Usta’nın hikayesi. Doğan’ın kendi uçağını yapma hayali, aşkı ile tutkusu arasındaki ikilemi, onu ailesinden , eşinden kopmasına neden olur.

Genç neslin yönetmenlerinden, pek çok başarılı markanın reklam filmlerinin yönetmenliğini yapmış olan Bahadır Karakaş’ın ilk sinema filmi “Usta”, 8 Mayıs’ta vizyona giriyor.


Bahadır Karakaş, filme bakışını şöyle idafe ediyor;

İnsanın da içinden bakılır mı Usta?

Tutku hayatın yelkenini dolduran rüzgardır, esmezse hayat yerinde sayar, durağanlaşır, renksizleşir, sıradanlaşır ve anlamsızlaşır. Bir rüzgarla hayat anlamlı, heyecanlı ve eğlenceli bir yolculuğa dönüşebilir. Ancak bir hayale kapılan insan bir gün bencil, yapayalnız ve sevgisiz birine dönüşmek üzere olduğunu farkederse ne olur? Tutkudan, yani istemekten, vazgeçebilir miyiz?

Doğan Usta çırağı Uğur’a bir motorun içinden nasıl bakacağını öğretir fakat bir insanın içinden bakmayı Uğur sorana kadar aklına getirmez. Bir insanı gerçekten anlamak olası mıdır?


“Usta” ilk bakışta bir uçak yapma öyküsünü anlatsa da, filmin öyküsü yine “insan” odaklı…bir hayalin peşinde yılmadan çırpınıp dururken, aşkı ve hayatı ıskaladığını farkeden insanın öyküsü.

“Usta” ; kendisini tutkusunun merkezine odaklarken aşkını kaybeden Doğan ile kendisini kocasının, sevdiğinin merkezine odaklamak isteyen Emine’nin, Anadolu insanına özgü sevgi ve aşkını, isyanını anlatıyor.

Son yıllarda üstüste başarılı yerli yapımlar izliyoruz. Issız Adam’dan sonra yine bir aşk hikayesi, yine tutkuların esir aldığı hayatların hikayesi film yapılmış. Issız Adam’ın izlenme oranı ve beğenisi bir hayli fazla idi. “Usta” da genç bir yönetmenin çektiği ve sinemamızda yeni, profesyonel yüzlerin yer aldığı bir film. Aynı başarıyı yakalayabilecek mi?

Bahadır Karakaş ve filmde Emine’yi canlandıran Fadik Sevin Atasoy’un geçen hafta Kanal 24’te filmin tanıtım sohbetini izledim. Belli ki filme çok emek verilmiş ve inanmışlar. Filmde gerçekçi bir üslubun tercih edildiğini, gerçek mekanların kullanıldığını, özel kamera hareketleri ile de Türk sinemasına bir takım yenilikler getirdiklerini aktardılar. Eskişehir'de çekilen filmin fragmanı da oldukça başarılı, görüntüler ve müzik ise etkileyici.

“Usta” nın zengin bir oyuncu kadrosu var; Başrollerini Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh, Müşfik Kenter’in paylaştığı, yönetmenliğini Bahadır Karataş’ın üstlendiği filmin yapımcısı Mete Özok. Görüntü yönetmeni ise Altın Portakal ödüllü Mirsad Heroviç. Usta`nın senaryosunu ise Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ayfer Tunç, Bahadır Karataş`la birlikte yazmış. Filmin müzikleri Ömer Özgür’a ait.

“Usta” gösterime hazır. 8 Mayıs’ta vizyonda…

Bakalım bugün hepimizi saran güvensiz ruh halini, aşkı ve tutkuyu nasıl işlemiş?

Filmin tanıtımı ve fragmanı : "USTA"



 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..