Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Ustalara saygı

Ustalara saygı
 

Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği “Ustalara saygı” programında bugün çok özel bir konuk vardı. Yazarlığıyla ön plana çıkan bir İstanbul beyefendisi ve İstanbul'u en güzel şekilde dillendiren Selim İleri ile dostları sımsıcak sohbetlerle gönüllerimizi bir kez daha fethetti. Selim İleri kibarlığı, efendiliği ve en önemlisi vefa örneği gösteren sanatçı ruhuyla yakın dostlarını karşıladı.

Konukları arasında kimler yoktu ki; her biri kendi dalında usta olan sanatçı dostları vardı.

İlk konuşmayı Doğan Hızlan yaptı. Elif Şafak, Taha Akyol, Ayşe Kulin, Gülriz Sururi kısacık da olsa içi dolu ve özel konuşmalarla katıldılar kutlamaya.Türk Sineması Yönetmenlerinden

Halit Refiğ ile yıllarca önce aralarında geçen ve Selim İleri'nin kendi deyimi ile Halit Refiğ'i dolandırdığı hikayesini anlatmaları salondaki tüm konukları gülme krizi tuttu. Ve okadar samimi bir havayla anlatılmıştı ki hiç kimse “Dolandırma” kelimesini önemsemedi.

Çocukluk arkadaşları da yalnız bırakmamıştı Selim İleri ve anıları anlatıldı içimizdeki çocuklara kahkaha attırdılar. Kırk yıldır çalıştığı yayın evlerinden arkadaşları vardı her biri ayrı ayrı övgü bombardımanına tuttuklarında utangaç bir çocuk gibi renkten renge girdi.

Ses sanatçısı Melike Demirağ unutulmaz “Arkadaş” şarkısıyla toplantıya ayrı bir renk kattı.

Gecenin en önemli konuğu Beyaz perdenin Sultanı ve gönüllerin kraliçesi herkes gibi Selim İleri'nin hayran olduğu ve babamın da platonik aşkı olan Türkan Şoray hanımefendi vardı. Mahçup ve en doğal haliyle dostu Selim İleri'ye yaptığı methiyelerle biz dinleyicileri bir kez daha hayran bıraktı.

Elbette sanatçı kimliği öndeydi ama insan olmanın erdemi daha baskındı.

Ve gecenin sonunda yaş günü pastasını üfleyerek gelen konuklarla mutluluğunu paylaştı.

Çıkış kapısına kadar bütün misafirlerini bizzat kendisi uğurladı.

Ben ve babam da o geceyi zevkle yaşadık güzel anılarla ayrıldık. Ve Selim İleri'ye hayat boyu sağlıkla bol bol yazarak nice yıllar dileriz.

Mutlu Yıllar size Selim İLERİ ...

 
Toplam blog
: 74
: 832
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

Şiir yazmaya çalışan, müzik dinlemeyi seven, Fotoğraf çekmeyi seven, Doğayı ve içinde barındırdık..