Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '10

 
Kategori
Haber
 

Utanç haritası

Utanç haritası
 

Almanya'nın yüzünü kızartan harita

Alman Bild gazetesi, Almanya'da kiliseye ait 27 okulun 20'sinde din adamları tarafından çocuklara cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği bir utanç haritası yayınladı. Haberde rahip yetiştiren okullarda cinsel tacizin 1980'li yıllardan bu yana sistematik bir şekilde devam ettiği belirtildi.

"SEKS KÖLESİ" YAPILDILAR

Almanya’daki 27 piskoposluk bölgesinin 20’sinde Katolik yatılı okullarda çocukların cinsel yönden istismara uğradığı iddia edildi.
Frankfurt Rundschau gazetesi, cinsel istimara uğrayan çocukların verdiği ifadelere göre, ülke çapında çok sayıdaki Katolik dini eğitim veren yatılı okullarda çocukların cinsel tacize uğradığını, sık sık dövüldüğünü ve öğrencilere uyuşturucu ve içki tedarik edildiğini yazdı.
Der Spiegel dergisi de, 1950’li yılların sonunda Etterzhausen adlı yatılı okulun müdürü olan bir Katolik rahibin, çocukları çırıl çıplak soyarak dayakla cezalandırdığını, 1980’li ve 1990’lı yıllarda da çocukların sistematik bir şekilde dövüldüğünü yazdı. Dergiye göre, olayları soruşturan Ettal Manastırı yetkilisi, yaklaşık 100 çocuğun cinsel tacize uğradığı ya da dayak yediği iddiasıyla kendisine geldiğini söyledi.
Trier Piskoposu Stephan Ackermann, tüm bu olayları aydınlatacaklarını ifade ederek, cinsel tacize uğrayan ya da şiddet gören çocukların hayatlarını yeniden düzene sokacakları ümidini dile getirdi.
Eğitim Bakanı Annette Schavan, öğrencilerin istismara uğramasının büyük güven kaybına neden olduğunu, öncelikle sarsılan güvenin yeniden sağlanması ve olayların tümüyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
Schavan, eyalet yönetimleri ve okul yetkilileriyle bu konuda alınacak önlemleri görüşeceğini söyledi ve ailelerden, çocuklarının davranışlarını ani bir şekilde değiştirmesi durumunda bunu yetkili kurumlara bildirmesini istedi.
Frankfurter Rundschau gazetesinin haberine göre ise, çocuklar oral sekse zorlandı, hafta sonları "seks kölesi" olarak okulda çalıştırıldı.(Kaynak: Milliyet)

Bu habere dikkat çekmek istememin özel bir nedeni var.

O da; sapıklık sapıklıktır. Şekilde görüldüğü üzere bunun dini dili ırkı yok.

Şimdi diyebilir miyiz, Katolikler sapık?

Evet, diyebiliriz...

Bu nasıl olur, nasıl deriz?

Şöyle ki; Ülkemizde din okullarında karşılaşılan bir sapıklık karşısında hedef tahtası kimdir?

Çok basit... Müslümanlar

Bu mantığa göre; Müslümanlar sapık, Katolikler sapık... Bu listeye bütün dinleri alabilirim. Hatta ve hatta Ateistleri bile alabilirim.

Ülke olarak da; Türkler sapık, Almanlar sapık, İngilizler sapık.... liste böyle uzar gider.

Bu düşünce sistemi hiç sağlıklı bir düşünce sistemi değil. İnsanı büyük yanılgılara kin ve nefrete sürükler. Böyle bir sonuçtan da kim kazançlı çıkar tartışılır...

Sapıklığı tartışacaksak tartışalım... sonuna kadar...

Yalnız tek şartla; ona elbise giydirmeyelim. Çünkü her elbise her bedene uymaz..

Elbise giydireceksek dinlere kurumlara değil, kişilere giydirelim. Böylesi çok daha adil!

İyi bayramlar.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..