Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Utanç verici futbol

Utanç verici futbol
 

Tarih tekerrür etti işte...


Bu maçın ardından Aragones'in hatalı veya intikam alırcasına yaptığı hamleleri veya hakem triosunun tuhaf kararlarını konuşmak veya taktik hatalar üzerine konuşmak işin kolaycılığına kaçmak olacaktır. Bu gecenin faturası tek başına futbolcularındır. Bu nedenle ben bunların hiçbirine değinmek istemiyorum bu akşam. Çünkü oynanan futboldan utandım bu gece. Utandım çünkü, bu kadar mücadeleden uzak, bu kadar isteksiz, bu kadar umursamaz, bu kadar laubali bir oyun uzun zamandan beridir görmemiştik. Gerçi haftalardır kral çıplak diyoruz ama gerçekten bu geceki kadar ve bu kadar çok futbolcunun kişiliksiz futboluyla karşılaşmıyorduk.

Yetenekli futbolcu olup olmamak ayrı bir konudur, kötü de oynayabilirsiniz ancak Fenerbahçe forması giyen futbolcunun bu kadar gamsız bu kadar vurdumduymaz oynaması ve bu kadar mücadeleden eksik olması kabul edilebilir şey değildir.

Yönetim'in bu maçtan sonra mutlak suretle bu takıma ciddi bir ceza vermesi gerekiyor. Yoksa bu gamsızlık, bu umursamazlıkla sezon tamamen çöpe atılacaktır. Ezeli rakiplerinin biri içerde biri dışarda 2'şer puan bıraktığı haftada ve üstelik son 2 maçında 4 puan kaybetmenize rağmen bu maçta yürüyerek top oynamak ayıp olduğu gibi milyonlarca Fenerbahçeliye de saygısızlıktır.

Bu saatten sonra hiçbir futbolcunun çıkıpta bu takımın şampiyonluk mücadelesi verdiğini söylemeye kalkmasın yemiyoruz, yemeyeceğizde. Fakat biran önce toparlanıp bu takımın bir hedef koyması gerekiyor. O hedef de, geçen haftalarda da belirttiğim gibi, Avrupa'nın en kestirme yolu olan Fortis kupa biletidir. En azından oynanacak 3 maçla şampiyonlar ligi yerine Uefa'ya kalınabilecektir.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
08 Şubat 2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..