Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Utançların kaptanı Emre Belözoğlu

Utançların kaptanı Emre Belözoğlu
 

Nihat Kahveci Macaristan milli maçına kaptan olarak çıktı. 2.yarı oyundan çıkarken yerini ve kaptanlığı Emre Belözoğlu’na bıraktı. Nihat Kahveci’nin milli kaptanlığını yadırgadım. Milli takımımızda kaptanlık yapabilecek kaç tane oyuncumuz bulunuyor? Örneğin sahaya ilk onbirde çıkan ve Beşiktaş'ın da kaptanı olan İbrahim Üzülmez milli kaptan olamaz mı? Ya da Tuncay Şanlı Fenerbahçe’de kaptanlık yapmış bir oyuncumuz. Demek ki 1.milli kaptanımız Nihat Kahveci, 2.Emre Belözoğlu İbrahim ve Tuncay’dan birisi 3. kaptanlığı paylaşıyor olabilir.

Emre Belözoğlu’nun futboluna diyecek sözümüz yok. Diyeceklerimiz futbolun dışındaki hareketlerine. İtalya ve İngiltere liglerinde futbol oynayan ve milli kaptan olan bir futbolcu önce taşıdığı ay-yıldızlı pazubandın gerektiği şekilde davranacak. Emre bunu bilmiyor mu? Pekala biliyor ama yapmıyor. İngiltere’de ırkçılıktan aylarca yargılandı. İsviçre maçı sonrası çıkan rezalette başrolde Emre var.Bunun bedelini 4 milli maç oynamama cezası ile ödedi.

Macaristan ile kritik bir maç oynuyoruz. Dakika 60 bastırıyoruz ve gol bir türlü gelmiyor. O sırada İskoç hakem Stuart Dougal Macaristan aleyhine bir kırmızı kart çıkarıyor. 10 kişi kalan rakibe baskı gol getiriyor. Emre boylu boyuna orta sahayı yanlamasına katederek topu Tuncay’a veriyor. Tuncay’ın kale içine ortasını Gökhan Ünal gole çeviriyor. Takım halinde sevinç yumağı oluşurken Emre basın tribününe el-kol işaretleri yapıyor.

TSYD(Türkiye Spor Yazarları Derneği) olayı şiddetle kınadı. Emre “hareketim sadece bir kişiye idi, özür dilerim” dedi. Dedi ama özrü kabahatinden büyük. Yüzlerce, binlerce kişi arasına hareket yapan bir futbolcu ve Emre olarak bu sözleri söylemeye hakkı yok. Maçın 25 dakikası daha var. Ya rakip beraberliği sağlasa ve maç o şekilde bitse ne yapacaktı Emre bilemiyorum?

Malta’yı yenemeyen her takım eleştirilir. Bu eleştirilere Macar maçı sonrası basına demeç vermeyerek protesto eden futbolcular basına değil halka konuşuyorlar. Karşılarındaki medya mensupları sadece aracı durumda, bunu bile göremiyorlar.

Malta ve Macaristan maçı primleri 150’şer bin dolarmış milli oyuncularımıza. Malta maçı berabere bitince Macaristan maçı primi 50 bin dolara düşmüş. Sonra bu rakam az(!)bulununca açık çek verilmiş futbolculara. Halkın parasına açık çek yazmayı bilen milli futbolcu, halka maç sonrası birşeyler söyleyemiyor?

Neden?

Çünkü eleştirildiler.

Neden?

Ülke sıralamasında 114. olan Malta’ya kötü bir oyundan sonra 2 gol yiyerek 2 puan bıraktılar.

Son söz Fatih Terim’e: Lakabı imparator olan bir milli teknik direktör ne kadar eleştiri alırsa alsın bunu kaldırabilmelidir. Oyundan atılan Macar futbolcu için yan hakemin üzerine saldıran Fatih hoca sinirlerine hakim olmayı öğrenmelidir artık. O gerildikçe öğrencileri yaptıkları utançlıklarıyla daha da çok kızartıyorlar yüzümüzü...

Fotoğraf:fotomac.com

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..