Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '18

 
Kategori
Eğitim
 

Utangaçlığı Üzerinizden Atabileceğiniz Kişisel Gelişim Tavsiyeleri

Utangaçlığı Üzerinizden Atabileceğiniz Kişisel Gelişim Tavsiyeleri
 

Günümüzde birçok insanda var olan sorunlardan birisi de utangaçlıktır. Utangaçlık, birçok alanda birçok fırsatın kaçırılmasına neden olmaktadır. Bu durum ise, kişilerin mutsuz olmasına sebebiyet verir. Utangaç bir ruh hali ve düşünce yapısından kurtulmak için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Öncelik olarak, düşünce yapısı değiştirilmelidir. Düşünce yapısı değiştirmek için bir ayna karşısında yapmaktan çekinilen konular ile alakalı bir prova yapılmalıdır. Bu zihnin kabullenmesine ve utangaçlık duygusunun bastırılmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ise, başkalarının ne düşündüğüne önem verilmemelidir. İyi hissettiren her şey yapılmalıdır ve bu konu hakkından başkalarının tepkisi ve düşüncesi göz önüne bulundurulmamalıdır.

Başkalarının da Utandığı Şeyler Var Unutmayın!

Utanç duygusu hisseden kişiler, karşısında olan kişilerin böyle bir sorunu olmadığını ve bu sorunun sadece kendilerinde olduğunu düşünürler. Fakat, bu yanlış bir düşüncedir. Başkaları da aynı düşünceler ile hareket ederler. Herkesin mutlaka kendini utanç içinde hissedeceği durumları vardır. Bu durumu unutmadan hareket etmeli ve duygu değişimi yaşanmalıdır.

Kişisel Gelişim Ve Utangaç İnsanlar

Kişisel gelişim tavsiyeleri veren birçok kişiden bir şeyler dinlemek fazlası ile kafa karıştırıcı bir durumdur. Kurulan uzun cümleler, bir yerden sonra dağılmanıza nede olur. Bu sebep ile okumak en doğrusudur. Utangaç bir yapıya sahip olan kişiler, bunu sorununu kimse ile paylaşmamalı ve bu durumundan yararlanmalıdır. Utangaç olmak, kötü ve felakete neden olan bir duygu değildir. Bu duyguyu kullanarak, üzerinizden atabilirsiniz. Başkaları sizin utangaç olduğunuz için sempatik olduğunuzu düşünür iken, siz bu sorunu çözmüş olacaksınız.

Bu sorunu çözerken alacağınız eğitimler sizin ekstra yararınıza olacaktır. Bu konularda iletişime geçmekten çekinirseniz online eğitim seçeneğini tercih edebilir. Buralarda alışma sürecine geçebilirsiniz. Hem online eğitim ile bilgi alıyor olacaksınız ve özgüveniniz için fayda sağlıyor olacaksınız. Buralarda katılacağınız eğitimlerle sertifika sahibi olmak hakkı da kazanabilirsiniz. Bu şekilde edindiğiniz bilgiler yazılı olarak da kaydedilmiş olacaktır.

 
Toplam blog
: 17
: 1569
Kayıt tarihi
: 16.06.17
 
 

İK alanında yüksek lisans yaptım. Çalışmalarımı kendi tumblr sitemde yayınlıyorum.  ..