Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Utanmayacakmıyız...

Utanmayacakmıyız...

Rıza Sarraf tutuklanmış. Buna insan üzülmeli mi, sevinmeli mi. Bu konu hakkında yazı yazabiliyormuyuz?  Önce bunu öğrenmem gerek. Yasak bir konumudur? Yoksa dünyadaki bir habere yorum yapıyorum diye, kendi hukuk sistemimize göre cezalandılacakmıyım?  Rıza Sarraf tutuklanmış.

Abd ve Ab,  Türkiye'ye  altı veya yedi yıldır,yeşil sermaye ve Avrupa'ya giren altın ve altın parasını, hangi yollarla girdiğini  sorup duruyorlar. Bilmediklerinden değil, soru sormaları. Biliyorlar . Ellerinde koca koca dosyalar ile giriyorlar toplantılara.  Cümle alem biliyor artık bunu.  Sadece Türkiye Cumhuriyetini (?)   yönetenlerin  bu işin ne kadarının farkında olduğunu görmek veya bu işin içinde olup olmadıklarını bilmek istiyorlar. Ama biz o kadar asıp kesmek ile meşguluz ki, çok doğru kararlar alsaydık 17 Aralık süreçinde, şimdi daha net çizgiler çizebilecektik.

Amerika'nın, Fethullah Gülen ve  paralel ile devreye soktukları, Türk Halkına seçimlerden önce göstermeye çalıştıkları gerçekler, Türk Halkı tarafından kabul görmedi. Gerçeği bilmemiz, anlamamıza yetmedi.  Kapitalizm başka bir para istemiyor, dine bağlı, herhangi bir dine bağlı para, herhangi bir metaya , kontrol edemediği bir metaya bağlı para istemiyor. Emperyal düzen ve bu düzenin getirdiği dönemsel yıkıntılar  güç gösterileri ile son bulacak, savaş çıkmayacak, ekonomik olarak tıkanma yine bildik yollarla aşılmaya çalışılacak  şekilde gelişiyordu, ama yeni bir sermaye veya yeni bir meta, hoşgörülebilir bir durum değil emperyal tarafta.  Emperyalizm silahını ve gücünü pazarlamak ve kapitalın tıkanan yolunu açmak istiyordu. Kore ve Irak savaşları sıcak savaşların , emperyalin durumunu kolaylaştıracak savaşlar olmadığını, sıcak savaşların savaş istemeyen dünya halkı üzerinde sistemi sorgulatmayı başardığını görmüşler ve oyunun şeklini değiştirmeye karar vermişlerdir.

Bu yüzden, Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin Avrupa'da ve Amerika'da başlarına açtıkları işleri kapatmak adına ortaya çıkardıkları gerçekler Türkiye 'de kabul görmedi. Bırakın 17 Aralık süreçinde içeri attıklarımızı yargılamayıp ceza vermeyi,  onları akladık bile. Rıza Sarraf içeride " Beni buradan çıkarın bir an  önce yoksa konuşurum" diyerek göz dağı verince, apar topar içeriden çıkardık. Cebine biraz para koyduk ve elini kolunu sallayarak yurt dışına çıkmasına göz yumduk. Kafasını dinlesin diye. Ebru Gündeş içinde çok üzüldük. Burada yetmiş milyon kişinin gündemini bu olaylar ile meşgul ettik.

Utanmayacakmıyız peki..

1-)Elimizde bir sürü kanıt varken, içeride tutmayı başaramadığımız  Rıza Sarraf 'ı Amerika Hükümetinin "ekonomik cihad" suçu ile tutuklaması, sermaye savaşımında Ortadoğu'nun geldiği noktayı gösteriyor. Ortadoğu 'da para babaları, büyük sermaye grupları tercihlerini yapmışlardır bence.Yada tercih yapmaya zorlanmışlardır.

2-)Ankara patlamasını  Abd Büyükelçisinin iki gün önce haber vermesi, Taksim patlamasında ise Alman konsolosluğunun  çalışanlarını  uyarması vardığımız durumu gözler önüne seriyor. Türkiye şu anda hiçbir şeyine sahip çıkamıyor.  

3-)Başbakan dün akşam müjdeli bir haber veriyor. 700.000 işçi kadrolu olacakmış. Kadro vereceklermiş. Ben buna halk oylaması geliyor derim bağıra bağıra.

4-)Reza Zarrab (Türk ismini kullanıyorum) demiyorum, çünkü bunu özellikle söylemiyorum. Halkın bu kadarını unutmuş olabileceğini zannetmiyorum.

Yıllar önce bir yazı yazmışım, yazının sonunu şöyle bitirmişim. "Hatırlayanlar kazanacak"  demişim. Pilavın nasıl yapıldığını bilenler kazanacak, önemli olan çok iyi pilav yapmak değil, pilavın nasıl yapıldığını unutmamak.  Biz unutuyoruz, hatırlamak istemiyoruz.

Sevgilerimle AYRIK OTUM. 

 
Toplam blog
: 96
: 369
Kayıt tarihi
: 05.09.07
 
 

Size hikayeler anlatmamı beklemeyin, halen büyümek istemeyen birisiyim. Daha çocuk, daha yaramaz ..