Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

Ütopya

Ütopya
 

Her hangi bir konuda erişilemeyeni düşlemek ve istemek, ütopya olarak tarif edilebilir. Bu sosyal bir konu olabilir. Ekonomik bir konu olabilir.

Sanatsal konulardaki ütopyaları hepimiz biliriz. Kavgasız, savaşsız bir dünyayı anlatan film ve romanlar ütopik düşüncenin en tipik örneğidir. Eğer ütopik düşünen bir ressam ise işi kolay eserlerini gerçek üstü olarak niteleyip eleştirileri karşılayabilir.

Öyle ya daha önceki gerçek üstücü ressam isimleri onun sığınma noktası olur. Bu sinemacı, film yapımcısı, romancı ise ilk başta epey eleştiri ve saldırı alacağı kesindir. Ne demek kavgasız bir dünya, tüm insanların mutluluktan gözlerinin içinin parlaması... Nasıl bir dünya düşlüyor bu insan diye hep kuşku ile bakarız. Sınav olmadan, elenmeden bir okulda okumak, elinize diken battığı zaman kapınıza sağlık ekibinin gelmesini istemek nasıl bir lüks...

Kadınlarımız, kızlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız toplumun her kesimi halinden memnun. Hayvanlar bile neşe içinde, trafik derdi yok, her kes kafasını sokacak bir evde... Bu ütopik düşü uzatmak mümkün. Tek sorun bu isteklerin yüz yıllardır arzulanmasına karşın, hep hayatın realitesine yenik düşmesi.

En azından ortak noktalar bulup orada buluşmak erdemini yakalayabilmek çabasında olabilmeliyiz.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..