Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '07

 
Kategori
Aile
 

Üvey anne olmak, üvey cocuk sahibi olmak

Üvey anne olmak, üvey cocuk sahibi olmak
 

Kucuklugumuzden beri kotu uvey anne hikayeleri ile buyuduk. Annesiz kalmak ve annesinin yerine bir baska bir kadının gelmesi, babayı paylasması ve ona anne demek, onunla babayı paylasmak. Bunlar malesef yasamın sert tokatları olsa gerek. Allah hicbir yavruyu ve hicbir anneyi yavrusundan ayırmasın. Tabiki babada aynı sekilde yazım anne ile ilgili diye sadece anne yazdım. Babalar yanlıs anlamasın.

Tabiki uvey anne ile aynı evde olmak, birde kadınında kendi cocukları varsa onlar ile birlikte olmak. Bazen kızım okuldaki sınıf arkadaslarından bile sikayetci olabiliyor. Bu nekadar buyuk bir acı dusunun. Dedigim gibi keske her cocuk annesinin yanında buyuse.

Tabiki birde madalyonun öbur yuzu var. Uvey ana olmak. Evlendiniz ve kocanızın cocugu var. Sizinde var yada evlendiniz bu esinizden oldu. OOOOO ne zor bir yasam dusunun. Bırakın simdiye kadar duydugunuz uvey ana hikayelerini bir tarafa. Bir baskasının cocuguna bakacaksınız. Hemde kimse bundan hosnut olmayacak. Size kimbilir nasıl bakıyor diyecekler. Eskiden evlatlık edinmek cok yaygın degildi.Kanunlarda buna izin vermezdi. O yuzden bizler eve gelen bir cocuk olayına yabancı buyuduk. Hep baba mecbur kalır evlenir gelen kadın da cocuga kotu davranırdı. Baska turlu hikayeler tek tuk duyduk.

Egitim isiyle ugrasırken bir arkadasım, koruyucu aile olarak bir kız cocuk aldılar. Arkadasımın iki oglu var ve kendi de calısıyor. Çocuk gunduzleri benim okuluma gelirdi. Cocuktaki degisimleri gordukce inanamadık. Arkadasım kızını kendi cocukları gibi sever.. Bence bu bir fark, bu bir baska duygu, ama ben bile kendimi bu kadar olgun hissedemiyorum. Ve arkadasım y.....i tekrar kutluyorum. Keske hepimiz senin kadar olgun olabilsek.

sevgilerimle ayse

 
Toplam blog
: 141
: 1767
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Önce anneyim, sonra eş, abla ve annemin kızıyım. Elbette yazmayı ve okumayı seven biriyim. Emekliliğ..