Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Uyan kadeşim!

Uyan kadeşim!
 

Kim durduracak bu hain, bu kalleş gidişi?

Hiç kimsenin umurunda değil mi? Eyvahlar olsun ki yine terör yine pusuya düşürülmüş zavallı gençlerimiz. Belki bitecekti askerliği bir ay sonra. Canı, cananı bekliyordur memleketinde, cansız bedenini göndermeye kimin hakkı var?Belki yan komşunun oğludur, küçüklüğünü bildiğin, "daha dün şuralarda koşardı, oyun oynardı" dediğin.Uzak değil kardeşim belki oğlundur şehit olan!


Öyleyse uyan kardeşim!Yoldaşım, ülküdaşım uyan! Savaş yok ülkemde! Sen evinde sıcak kahveni yudumlarken içinde bağıran, damarlarındaki asil kanın sesini dinle! Belki kargaşadan duyamıyorsun içini dinle uyan!


Savaş yok herkes özgürce geziyor rahatlık hat safhada , bu nasıl bir çelişki bu nasıl bir acı içimde şehit gençlerin analarının çığlğı var derinden ve daha acısını hiç tatmadığım.

Belki yapacak çok şeyimiz yok ama tepkimizi gösterelim ne olur durmayalım hiç bir şey yokmuş gibi "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" Demeyelim, en azından diyeni alkışlamayalım. Bizi yanlış yönlendiren medyaya aslında düşünebilen bir varlık olduğumuzu kendi kararlarımızı alabileceğimizi gösterelim.


Ne olur koyun olma kardeşim! Ateş bir gün senin kapına da gelecek gelmeden söndür kardeşim!

Şehit olan askerimiz izler gittiği yerden kanını yerde koyma kardeşim. Gittiği cennetinden yüreği sızlamasın gözünü arkada bırakma kardeşim!

Eminim ki biz cennet vatanımızın her karışında elele verip bu gidişata son vereceğiz. Ne hainler gördü bu topraklar. Daha önce yaptık, ne ordular döktük denizlere. Bir çapulcu sürüsüne pabuç bırakmayacağız, kendi ekmek yedikleri çanağı kirleten soysuz, nankör hainleri defedip kabrinde rahat olmayan şehide:


Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin.
Dogacaktir sana vaadettigi günler Hak'kin;
Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin.
diyeceğiz...

 
Toplam blog
: 8
: 494
Kayıt tarihi
: 27.06.07
 
 

1981 ocak doğumluyum. Çılgın bir kovayım diyebilirim. Matematik öğretmeniyim. Dünyada son kalan birk..