Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Uyan ve gülümse!

Uyan ve gülümse!
 

www.internethaber.com/images/news/23488.jpg


Olumsuz bir yaklaşımı olumlusuyla nasıl değiştirebilirsiniz? Bunun kolay bir yolu var. Gülümsemeyi öğrenin ve gün boyunca gülümseyin. Bol bol pratik yapın ve sık sık aynaya, kendinize bakın. Doğal bir biçimde gülümsemeyi öğrenin.

Eminim, yaşamınızın işe gitmek için istekle uyandığınız mutlu bir dönemi vardır... İçinizden gülümsemek geldiği için evinizden yüzünüzde bir tebessümle çıktınız. Sabahın erken saatlerindeki bu tebessüm, ruhunuza şevk ve gayret verdi. Eğer işe giderken herhangi bir nedenle yüzünüzdeki gülümseme kaybolmuşsa, tekrar gülümsemelisiniz. Böylece başarının basamaklarını daha kolay tırmanırsınız. Neşeyle kalkın ve işe güvenle girişin. Asla geçmişi özlemeyin! Özgüveniniz ve tebessümünüz size tüm hafta boyunca yardımcı olacak.

Çocukken bir bayram günü nasıl mutlulukla uyandığınızı hatırlıyor musunuz?

Bir gece önce, ertesi sabah almayı umduğunuz hediyeleri düşleyerek, uyumakta güçlük çekmiştiniz. Bir neşe duygusu yüreğinizi ısıttı, her yer kıvançla doldu. Sabah uyanır uyanmaz, yataktan sıçrayarak kalkmanızı ve size alınan hediyeyi bulmak için oturma odasının kapısından gizlice bakmanızı hiç bir şey engelleyemezdi.


Yılda 365 gün bu eski mutluluk duygusuyla uyanmak harika bir şey olmaz mıydı?

Sabah uyanırken yanınızda kim varsa ona sarılın. Eşiniz, çocuklarınız, anneniz ve babanız… Onlara günde en az bir kez sarılın. Çünkü sarılmak, vücutta otomatik olarak seratonin (yani mutluluk hormonu) salgılamanıza neden olur.

Bir psikiyatristten dinlemiştim: Bundan sonra telefonunuzun ilk çalışında, ahizeyi kaldırmadan önce gülümsemeye başlayın ve alo derken gülümsemenizi sürdürün. Sizi arayan, sesinizle iletilen tebessümün farkına varacak ve bundan olumlu bir biçimde etkilenecektir. Daha sonra kendiniz birini ararken, gene aynı şeyi deneyin. Pratiğinizi ilerlettikçe çok geçmeden gelişmeyi fark edeceksiniz. Tüm telefon konuşmalarınız zevkli bir hale gelecek.

Siz de gülümsemeye devam edin ve yeni mutluluklara hazır olun...
 
Toplam blog
: 55
: 921
Kayıt tarihi
: 08.07.06
 
 

40 Yaşından Sonra Evet, ben yıllarca okudum, okudum. Ne bulursam, elime ne geçerse. Kırkından sonra..