Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Uyanık olanlar destan yazar

Uyanık olanlar destan yazar
 

Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmak, tarihi destanlara imza atmak bizim şanlı Milletimizin işidir.

Çünkü vatan sevgisi imandandır.

Çünkü vatan söz konusu olunca bütün her şey teferruattan ibaret kalır.

Savaş ve saldırıların ortak noktası vatanı bölmektir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, darbe adı altında tezgâhlanan, vatanı parçalama harekatıydı. Ülkenin gelişmesini, ilerlemesini özellikle Müslüman Ülkelere sahip çıkan bir ülkeye dur deme politikasıydı. Ümmet bilincinin yeniden filizlenmesinden korkan kefere ülkelerinin desteğiyle ilerleyen bir yapının, Allah – Peygamber vurgusuyla gözleri boyaması sonucu gelinen noktada, Ülkemiz ciddi bir tehditle karşı karşıya kaldı.

Ne diyordu Üstat Cemil Meriç;

“Bu kavağa, Olympos Dağı’nın çocukları ile Hira Dağı’nın çocukları arasındadır. Ama Olympos tek yürek, Hira mahzun.” 

Artık Hira’nın çocukları da mahzun olmayacak. Yeter ki bizler, Ümmet olma bilincini gelecek nesillere aktarabilelim. Evlatlarımıza, ayrıştırmadan, ayrışmadan tek bir sevda için eğitebilelim.

Bugün ve geçmişte, acı çekenler sadece ve sadece Müslümanlar olmuştur. Savaşları çıkaran ve katliamları yapanlar da, Olympos Dağı’nın çocukları…

İslâm Dini’nin sınırları bellidir. Kişilerin din adına yaptıkları zulümler ise dini değil, kişileri bağlar. İslâm Dininde Ümmet olma bilinci vardır.

Ne Diyor Efendimiz S.A.V;

Allah indinde en şerefliniz takvaca en ileri olanınızdır. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Beyaz derili olanın siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, siyah derili olanın da beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir.”

Hâl böyle iken, birlik ve beraberlik vurgusunu yaptığımız şu günlerde, ayrıştırmak, İslâm dinini, bir mensuba bağlılık ve ya bir kesimle birlikte anmak hata olur.

İyi bir Müslüman olmak ırk ile renk ile kurum ve kuruluşlar ile değil takva ile olacaktır.

Bu darbeyi atlattık da, bundan sonra gelecek darbelere karşı uyanık olmak bizlere düşen bir görevdir. Darbe derken, askeri ya da son zamanlarda sıkça sözü edilen siber saldırıları kastetmiyorum.

Asırlardır Hac ile Hilâl’in mücadelesinden bahsediyorum. Asım’ın neslini yetiştirmekten bahsediyorum. Uyumayan, sürekli pusuda bekleyen keferelerin karşısında dimdik ayakta, uyanık Müslüman olmaktan bahsediyorum. Bunu gerçekleştirdiğimiz gün zafer bizim olacaktır.

SAĞLICAKLA KALIN DOSTLAR.

Sosyal Medya Hesapları

FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal

TWİTTER: https://twitter.com/SARENDE

E_MAİL: nuran_cal@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..