Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Uyanın! ABD, AKP'ninde başına bir çuval geçirdi!?

Başbakan  Seul'de Obama ile sarmaş dolaş olurken ABD, AKP iktidarının kafasına çuval geçirildidiğinin farkında bile olmadı.

İki bin üçte askerimizin kafasına çuval geçiren Amerika' ya nasıl sessiz ve tepkisiz bir iktidar varsa bugün yine AKP iktidarının ve dolayısı ile Türkiyenin başına çuval geçirilmesini göremeyen bir iktidar var.

Rusya ile aramız açılıyor,

Çin ile aramız açılıyor,

İran ile ilişkiler koptu kopacak noktasına gelmiş durumda.

Başbakan Erdoğan' ın Esad' a tarihsel bir kini mi vardı ki birden hatırlayarak düşman kesildi? Bir kaşık suda boğası geliyor. Sanki kimyasını Suriye' nin iç işlerine müdahale edemezse bozacağını zannediyor.

Ortadoğudaki kadim dostları teker teker tarih sahnesinden çekildikten sonra Esad'ın varlığından korkan bir başbanımız mı var?

Hayır demek mümkün ama Türkiye ile Suriye hattına kurulan dostluk köprüsünün yıkılma nedeni ne?Bu tarihi dostluğun bozulmasına ne neden oldu?

Bu iki sorunun cevabını biliyoruz.

Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanınına verilen görevin artık  sonuçlarını almanın zamanı gelmişse  Erdoğan bunu yerine getirmek zorunda.

Ne varki yüzde elli oy almış olsa bile projenin tarafları Türk Milletini  ikna edememiş durumda.

Yok Ergenekon,

Yok Fenerbahçe,

Yok yeni eğitim sistemi,

Yok 12 eylülün yargılanması, gibi gündem değiştirerek arkadan dolanma olayları gerçekleri değiştirmeye yetmedi.

Suriye bizim bilmememiz gereken bir şey mi yaptı?

Türkiye Cumhuriyetinin onurunu zedeleyen ve ya hükümranlık haklarına tecavüz mü etti?

Bunu bilelim.

Türkiye'yi sırıtarak hançerlemek isteyen ABD  bu sefer aklını başına almış durumda. Esad' ın defterinin dürülmesi senaryosu gündemde iken Amerikan ordusu Iraktan niçin çekildi? Amerika Irak' ın Suriye' ye sınır olduğunu bilmiyor mu?

Irak' ta çöreklenmişken, Irak' ı askeri üs gibi kullanma imkanı varken bu görevin Erdoğan' a verilmesinin mantıklı bir izahın  vicdan muhasebesinde karşılığı yoktur. 

İstanbul' da yapılan "Suriye halkının dostları!" buluşmasında alınan bir karar gereği sırf Esad' ın devrilmesi için Suriye ordusundan kaçan askerlerin bile maaşa bağlanacak olması bir iç savaş cehennemine girileceği anlamı taşımıyor mu?

Bu iç savaşta bir tek ABD ve AB askeri ölmeyecek. Müslüman müslümanı katledecek. Bu da yetmeyecek Türk çocukları cepheye sürülerek  müslümanları katledecekler.

Türk milleti İstiklal harbi yıllarındaki duruma düşecek.

Hatırlayın yakın tarihimizi:

Bu millet ordan buraya kolay mı geldi sanılıyor?

AKP iktidarına geçirilen bu çuval derhal çıkarılmalıdır.

Uyanın!

Nihayetinde parçalanmış bir ortadoğu, parçalanacak ve hatta haritası elden ele dolaşan  müstemleke olmuş bir vatan parçası ve sahipsiz millet!? 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..