Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '11

 
Kategori
Deneme
 

UYANMAK YENİDEN DOĞMAK DEMEKTİR!

UYANMAK YENİDEN DOĞMAK DEMEKTİR!
 

GÜNDOĞUMU


Her sabah, bir gün daha bu dünyada yaşama şansını elde etmenin sevinci ile uyanırım. Öyle ya kalkamayabilirdim. Farkında bile olmadan gecenin bir vaktinde ölüp gidebilirdim. Uyandığıma göre bu güzel yaşamda bir gün daha nefes alabileceğim, rengarenk çiçekleri görebileceğim demektir. Sevdiklerime bir gün daha sarılabileceğim… Sevdiğim yemeklerden bir gün daha yiyebileceğim… Bir gün daha gülebileceğim, sevinebileceğim, gezebileceğim…

Bütün bu yaşam güzelliklerini bir gün daha yaşayabileceğim için neşe içinde kalkarım ve çevremdekilere de bu enerjiyi hiç üşenmeden veririm. Yaşamaktan daha güzel bir şey var mı?

Bir de yaşadığına bin pişman olanlar vardır. Uyandığında suratı yerleri süpüren, akşama kadar kendine gelemeyen, çevresini kırıp döken, mutsuz eden insanlar. Sanki o gün uyanmaktan pişman, yaşamı zehir eden, yüzlerine ölüm sinmiş insanlar. Kendi başlarına yaşasalar sorun yok. Ama toplum içinde yaşadıklarından eşlerine dostlarına da kan kustururlar. Herkes alttan almaya çalışır bunların huysuzluklarını ki kavga gürültü çıkmasın diye. Bu ilgiden de şımararak kendilerini bir şey sanıp iyice huysuzlaşan, kibirlileşen, zehir saçan insanlar.

Bastıkları topraklardan sekiz yıl ekin bile yetişmez bunlar yüzünden. Yaşam enerjimizi heba ederler. Doğduğumuza, yaşadığımıza bizi de pişman ederler. Çünkü ölüm sinmiş yüzlerine..

Hiç bunlarla uğraşamam doğrusu. Yeni bir güne uyanmak yeniden doğmak gibidir. Sevinmek, mutlu olmak, şükretmek varken bunlarla uğraşamam hiç. Kendim gibi enerji dolu şükreden birkaç dost yeter de artar bile insanca yaşamak için şu üç günlük dünyada…

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..