Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Üye olunacak sendika aranıyor (Tersname)

Üye olunacak sendika aranıyor (Tersname)
 

Dünyanın az gelişmiş; ama sırf dostlar gelişmekte görsün diye çabalayan bir ülkesinde çalışan bir grup insanın, örgütlenmeleri için çok acil sendikaya ihtiyaç vardır.

Üye olunacak sendikanın, toplumda sivil birlikteliğin arttırılması için kurulmuş olmasına veya demokrasinin bir ürünü olmasına gerek yoktur.

Üyelerinin haklarından ziyade, liderlerinin haklarını gözetmesi ve kurumlarda "çete" anlayışı ile örgütlenmeleri tercih sebebidir.

Özellikle, ülkeyi yönetenlere yardakçılık yapılması amaçlanmalıdır. Pazarlık masalarında pazarlığı yapılan şeylerin üyelere faydasının dokunması o kadar da önemli değildir. Asıl önemli olan, üyelik işleminden sonra çalışılan kurumda, terfi ve derece alınması sırasında her türlü kolaylığın sağlanması olmalıdır. Sendika üyesinin, diğerlerinden üstünlüğü üyelik süresince baki kalmalıdır.

Sendika üye sayısı, iktidara gelen partinin üye sayısı ile orantılı olarak artış göstermelidir. Bu artışı sağlamada, üye olmayana yapılacak her türlü baskı mübah olmalıdır. Üye olan bizden, olmayan düşman olmalıdır.

Üye olunan sendikadan, gerekli "kelle" sayımları yapıldıktan sonra istifa edilebilmesi serbest bırakılmalıdır. Çoğunluğu elde tutmak için personel üzerinde her türlü siyasi oyunun uygulanabilmesi, yıldırma politikalarının sınırsız olarak kullanılabilmesi çok önemli bir tercih sebebi olacaktır.

Emeğe karşı hak edilen ücret veya sosyal devletin gerektirdiği ölçüde sosyal güvence gibi istekler ikinci hatta üçüncü aşamada gündeme getiliebilir. Bu gibi isteklere ulaşma konusunda herhangi bir protesto eylemi, üretinmden gelen gücün kullanılması, diğer adıyla "grev" gibi aykırı davranışları aklına getiren sendikalara üyelik asla düşünülemez.

Tek yol, "başı öne eğmek, el, pençe, divan durmak" olacaktır.

Yukarıda da behsettiğim gibi gelişme yolunda çaba sarfeden(!) bir ülkede yaşamaya çalışan biz emekleyenler için çok acil sendikaya ihtiyaç vardır.

Kısa tanımlama ile rengi "sarı" olan her sendika öncelikli olarak tercih edilecektir.

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..