Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '13

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Uygarlığın anahtarı ''kadın''...

Uygarlığın anahtarı ''kadın''...
 

 

Kadın; zerafetin, medeniyetin, sevginin, üretkenliğin mimarıdır. Dünya onların gelişimiyle şekilleniyor. Kadınları ne kadar güçlüyse toplumlar o ölçüde medeni ve gelişmiştir.
 
Tarihe bakınız büyük devletler ve devlet adamları ilk olarak kadınlarına değer vermiş, onların eğitim ve gelişimine öncelik vermişlerdir.Kadının güçlü olmadığı toplumların uygarlık seviyesine ulaşmalarının imkansız olduğunun mümkün olmayacağı gerçeğinin farkına varmışlardır.
 
Kadın ;ateş gibidir. Ateşin gücünü kontrol altında tutabilirseniz demiri bile eritebilirsiniz ama kontrol edemezseniz yangına dönüşür, büyük zararlar verir.
 
Kadın ;üretkendir çocuklarını yetiştirir erkeğini kontrol eder. Eğitimi aile içinde başlatır. Bu gelişim toplumun en küçük biriminde başlar ve topluma yayılır. Bundan dolayıdır ki toplumun gelişimi kadının gelişimiyle paraleldir. Gelişim için kadının gelişimi olmazsa olmazdır. Bunu inkar bilime, dine, kültüre aykırıdır.
 
Kadınlarımıza gereken önemi vermeliyiz. Yaşam standartlarımız onlara verdiğimiz değerle eşdeğerdir. Cumhuriyet devrimi ilk kadınların gelişimiyle başladı. Atatürk yüzyılın dehası; yeniden bir toplum yaratmanın, kadını yüceltmekle olacağını görmüştü. Hayal ettiği uygarlığa kadınlarımız sayesinde ulaşmanın mümkün olacağını biliyordu ve başardı. Onları toplumda öncelikli noktaya getirdi. Eğitim almalarını,meslek sahibi olmalarını, sosyal haklara sahip olmalarını sağladı. Böylelikle çok kısa sürede dünyayı şaşkına çeviren bir hızla yeni bir toplum yapısı inşa etmiştir.
 
2013 yılında geldiğimiz noktaya baktığımızda ülkemizdeki gerçek sorunun ekonomik sorunlar değil, geleceğimizin kadınlarımızın elinde olduğunun bilincinde olmamamızdır. Toplumsal yapımızdaki bozukluğun sebebi ne ekonomik sıkıntı ne siyasi tutarsızlık ne de bilimden uzaklık, bunun öncelilkli sebebi kadınlarımızı eğitemediğimizden ve onlara gereken değeri veremedigimizdendir. Bu sorunumuzu kabul ettiğimiz gün Atatürk’ün öngördüğü ve hepimizin ulaşmayı istediği muhasır medeniyetler seviyesine giden yol için ilk adımı atmış oluruz.
 
Kadınlarımızın bizim geleceğimizin rehberi olduğunun bilincinde olmalıyız. Onları sadece özel günlerde hatırlamak yerine ,varlıklarının bizim teminatımız olduğu gerçegini yatsımadan hak ettikleri herşeyi onlara sunmalıyız ki her konuda yüksek standartlara ulaşmış bir toplum haline gelebilelim.
 
Dünya kadınlar günü yaklaşırken;onlara olan muhtaçlığmızın farkına varıp geleceğimizi şekilendiren kadınlarımızı toplumda olmaları gereken yerlerine getirmeliyiz. 2023 ‘te hedeflediğimiz uygarlık seviyesine ulaşmamız kadınlarımızın elinde….
 
Çünkü uygarlığın kapısını açaçak anahtar KADINLARIMIZDIR…
 
Toplam blog
: 3
: 135
Kayıt tarihi
: 26.02.13
 
 

Eğitim düzeyim üniversite. Satranç, hız sporları, felsefe, psikoloji ilgi alanlarım. ..