Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Uygulama İçi Satın Alma Nedir? Gizli Masraflardan Korunma Yöntemleri

Uygulama İçi Satın Alma Nedir? Gizli Masraflardan Korunma Yöntemleri
 

Uygulama İçi Satın Alma


-Ücretsiz- uygulamalar içerisinde saklanan -gizli- masraflardan nasıl korunacağınızı öğrenebilirsiniz.
 
Soygun: Bunun sebebi size bedava olarak lanse edilen ve güzel tasarım ile size sunulan bir oyunun size hiçbir maliyet açmayacağı anlamına gelmemesidir. Bazı firmalar, iPad, iPhone ve iPod Touch modelleri için bu ve benzeri uygulamalar geliştirmektedirler. Medya ve teknoloji inceleme sitesi olan Common Sense Media uygulama ve oyun yöneticisi Jinny Gudmundsden, oyun içinde bu gibi geliştirmeler satın alınarak, oyuncuların oyunlarda daha kolay ilerlemeleri sağlanmaktadır.
 
 
Smurfberry Şirinler Mobil OyunSmurfberry Şirinler Mobil Oyun

Smurfberry Şirinler Mobil Oyun
 
Bazı zamanlarda $25`lık Şirinler`in Kasabasında bir deste Smurfberry ya da $50`lık Zombie Café zehri bu tür oyunlarda satın alınabiliyor hem de sadece tek bir şifre ile. (Bu tip uygulamalarda cihaz iTunes`a bağlandığı için herhangi bir kredi kartı gerekmiyor.) Son zamanlarda ise Google da boş durmayarak Android uygulamaları için “Uygulama İçi Satın Alma” özelliğini hayata geçirdi. Bu yüzden önümüzdeki zamanlarda kullanıcılar telefonlarına herhangi bir uygulama yüklerken şüphe ile yaklaşacaklar.
 
 
Bejeweled Oyun İçi Para
 
 
Bejeweled Oyun İçi Para
Teknoloji sitesi olan CNET.com`un editörlerinden Molly Wood, ücretsiz uygulamaların, uygulama içinde sizlerin daha çok şey satın almasını sağladığını beyan etmiştir. Tap Zoo ve Dolphin Play gibi oyunlar, uygulama içinde $30`a varan ürün fiyatlarıyla bazı eleştirilere ve şikayetlere maruz kalmıştır. Ayrıca düşük maliyetli oyunlarda kullanıcılara oyun içinde para harcatmaktadır. Örneğin Bejeweled 2 oyununda önemli bir yol kat etmek için 1 milyon oyun parasına sahip olmak zorundasınız. Ve tabi buna sahip olmak için de $9`a.
 
Oyun İçi Satın Alma - Korunma Yolları
 
Oyun içi satın almalardan nasıl korunabilirim? Uygulama içi satın almalardan nasıl korunabilirim?
 
Ebeveynleri, kendi izinleri dışında bir oyun içi satın alma işleminden korumak için, Apple uygulama içerisinde ikinci bir kez şifreyi soran yeni bir sistem geliştirdi. Fakat bu sistem dahi sorunu tamamen ortadan kaldırmak için yeterli bir çözüm olarak görülmedi. Wood, “Sistemini 4,3`den daha üst bir sisteme güncellemeyen veya şifresini bir şekilde çocuğuna vermiş kullanıcılarımız hala tehlike altında” dedi.
 
Apple, iPhone, iPad Uygulama İçi Satın Alma Korunma Yöntemleri
 
Satın Almayı Kapatmak
 
Apple cihazlarda uygulama içi satın almayı devre dışı bırakmak için bir diğer yöntem ise şöyle; Ayarlar>Genel>Sınırlamalar>Sınırlamaları Aktif Et yolunu takip edin ve önceki şifreleriniz ile uyuşmayan bir şifre belirleyin. Daha sonra İzin Verilen İçerik sekmesine gidin ve uygulama içi satın alma özelliğini devre dışı bırakın. Ayrıca telefonunuzu çocuğunuza oynaması için vermeden önce uçak moduna almanız da bir çözüm olabilmektedir. Woods bu yöntemin tüm indirmeleri engellediğini söylemektedir. Diğer bir deyişle, oyun biter -game over-.

 
Toplam blog
: 2
: 342
Kayıt tarihi
: 12.01.12
 
 

Aylardan Mart'ı gösterirken takvimler, bu güzel ayın ilk gününde dünyaya gelmişim Balıkesir isiml..