Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Uygulama indirmeden Android DNS ayarları nasıl değiştirilir ?

Uygulama indirmeden Android DNS ayarları nasıl değiştirilir ?
 

android dns


İnternet servis sağlayacıları tarafından engellenen/yasaklanan web sitelerine giriş yapabilmeniz adına başvurabileceğiniz bir yöntem olan DNS değiştirme işlemi oldukça basit birkaç adımdan oluşmaktadır.
 
DNS değişimi yaptıktan sonra internetinizi sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz, yani sadece ilgili web sitelerine giriş yaparken değiştirip sonra tekrardan normal haline getirmenizin gereği bulunmuyor. Bir defa değiştirdikten sonra aynı ayarlarla kalabilir.
 
İlk olarak bilmeniz gereken Android telefonunuzun ROOT'lu olmaması halinde hücresel şebeke bağlantısının DNS ayarlarını değiştiremeyeceğinizdir. Ancak Wi-Fi yani kablosuz bağlantı ile internet kullanmaya çalışmanız halinde ilgili dns ayarlarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
 
Android DNS Nasıl Değiştirilir ?
 
İlk olarak telefonunuzun Ayarlar bölümüne giriş yapmanız daha sonrasında ise Wifi veya telefonunuzun modeline göre Kablosuz Ağ Ayarları seçeneklerine tıklayarak bağlantı ayarlarınıza erişmeniz gerekiyor.
Daha sonra karşınıza çıkan menüden bağlandığınız wifi ağının üzerine parmağınızla biraz basılı tutup karşınıza çıkan pencereden "Ağ ayarlarını yönet" demeniz gerekiyor.
"Gelişmiş seçenekler" diyerek ilgili menüyü açtığınızda da karşınıza çıkan ekranda önce IP ayarlarını statik yapmanız ardından da DNS ayarlamalarını yapmanız gerekiyor.
Önerilen DNS ayarları şu şekildedir;
 
DNS 1: 4.2.2.4
DNS 2: 4.2.2.5
 
Bu düzenlemeyi de yaptıktan sonra kaydet diyerek menüden çıkabilirsiniz DNS ayarlarınızı hiçbir uygulama kullanmadan değiştirmiş oldunuz. DNS değiştirdikten sonra internet hızınızın düştüğünü farkederseniz farklı DNS adresleri kullanmayı deneyebilirsiniz. DNS yapılandırmaları bazı durumlarda anlık olarak yoğunluk kaynaklı olarak yavaşlamalara sebebiyet verebiliyor farklı DNS adresleri denemeleri yaparak en uygununu seçebilirsiniz.
 
http://www.androhaber.net/uygulama-indirmeden-android-dns-ayarlari-nasil-degistirilir/
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..