Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Uygun adım ileri

Bu gün basında yayınlanan haberde AKP Genel başkan yardımcısı Edibe Sözen tarafından bir yıllık çalışma ile ortaya çıkarttıgı gençleri koruma yasa teklifi ne kadar safiyane duygular taşıyor. Haberdeki yasa teklifinin ruhuna itiraz etmeniz mümkün degil eğer itiraz ederseniz ahlaksızlığın yanında yer almakla gazete sütünlarında suçlanır ve teşhir edilirsiniz.

'Kamuya açık bir etkinlikte ya da ticari bir işletmede çocuk ve gençlerin bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlıkları için bir tehlikenin söz konusu olması halinde, yetkili resmi makam, tehlike ortadan kaldırılıncaya kadar katılımı yasaklayabilecek'. Yasada bu paragrafı uygulayacak otoritenin nasıl davranacagını düşünebilme imkanı yok.

İdeolojisini, siyasi kimligini hatta uslubunu beğenmediğiniz bir yazar kitapevinde okurlarıyla söyleşi yapıyor diyelim. Kapıya dikilmiş iki sivil polis veya zabıta sen insanların pisikolojisini bozuyorsun dediler ve tutup ülkenin birliğini bütünlüğünü bozmaya teşebbüs ettin dediler ve de karakola götürdüler. oradada aynı mantık devam ederse ve mahkemeye çıktın mahkemede tiyatro devam ederse ne olacak.

Yasaların başlangıcı ve sonu açık bırakılırsa uygulayıcılar sonsuz bır yorum hakkına kavuşurlar ve istedikleri yorumu yaparlar. BU YASADA AKP'NİN İKİ İLERİ BİR GERİ TAKTİĞİNİN YENİ BİR UYGULAMASIDIR. UYGUN ADIM İLERİ.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..