Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

Uykudan Ne Zaman Uyanmalıyız?

Zorlama yöntemleri (mecburiyet dâhil)reddettiğimize göre cevap “Canımın istediği zaman” çıkıyor da bunu nasıl sağlayacağız, zira “Bütün gün uyumak istiyorum” da diyebilir.

Ne zaman kalkacağımızı sabah değil akşam yatarken belirleriz. Vaktinde yatarsak ertesi gün canımızın istediği zaman uyanma şansımız olur.

Bunu biz ayarlayamayız, uykumuzu alınca kendiliğinden uyanırız da bu canımızın istediği zaman olur.

Erken uyanmak mantıklı değil, geç uyanmak da; uyanışımızın canımızın istediği gibi olması için bu ikisinin arasında gerçekleşmesi lazım. Erken uyanmak da geç uyanmak da zorlama; erken uyanma iradenin, geç uyanma ise ruhun zorlaması.

Vücudumuz uyanınca biz de uyanırız uyanmanın saati olmaz ama belli bir süre uyku öngörüp gereğini de yapınca vücut belli bir saatte uyanır. Bu da bizim canımızın istediği saate denk gelir.

Akşam uyunmaz gece uyunur. Erken uyuma, erken kalkma gibi saçma bir nedene dayanır ve tabi gün boyu çoğu gereksiz yorgunluğa.

Uyku dinlenmek için değildir, dinleniyorsanız uyumuyorsunuzdur çünkü. Uyku hayatın hoş bir zaman dilimidir, rüyalarla süslediğimiz.

Şu saatte yatacak şu saatte kalkacaksın, yok böyle bir şey; vücut saatini kendi ayarlar. Defalarca söyledik, biz hayata göre değil hayat bize göre düzenini kuracak.

“Akşam hemen uykum geliyor” Yanlış yaşıyorsun demek ki, uyku geceyle başlar, biz zaman belirleyemeyiz. Gece bitince de uyku biter. Canlılar geceleyin uyur, sabah uyanırlar.

Kerim Korkut’u anladığın gün hayatın değişecek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..