Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Uykunun zararları

Uyumanın da zararı olur muymuş demeyin. Alın size fazla uyumanın zararları ve yapabilecekleri hasarlar!..

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, orta yaştaki kadınların uyuma biçimleri, felç riskini arttırabiliyormuş. Araştırmalar, bir gecede 9 saatten fazla uyuyanlarda felç riskinin yüzde 70'e kadar artış gösterdiğini ortaya koymuş.

Uzmanlar uyku süresi ve ölüm oranı arasındaki bağlantının daha önce bir çok araştırmada kaydedildiği ancak, uyku şekliyle kalp ve damar hastalıkları arasındaki bağlantının bulunmadığını söylüyorlar.

Araştırmanın 50 ve 79 yaşları arasındaki 93 bin 175 kadın üzerinde yapıldığını belirten uzmanlar, kadınların yüzde 8.3'ünün günde 5 saat uyuduklarını, yüzde 4.6'sının ise en fazla 9 saat uyuduklarını belirtiyorlar. Uzmanlar tarafından 7.5 yıl süren araştırmada, 1116 kadının koroner kalp rahatsızlığı yaşadığı, bunun beyne giden oksijenini keserek felce yol açtığını söylüyorlar.

Uzmanlar, felç riskinin günde 7 saat uyuyanlara kıyasla; 6 saat veya daha az uyuyanlarda yüzde 14, 8 saat uyuyanlarda yüzde 24, 9 saat veya daha fazla uyuyanlarda ise yüzde 70 daha fazla olduğunu belirtiyorlar.

Bu vatandaş ne yapacak? Uyumak riskli, beslenmek riskli, yürümek riskli, spor yapmak, yüzmek, araba kullanmak, başkasının kullandığı arabaya binmek, merdiven çıkmak, ne bileyim ben hayatın her alanında büyük bir risk var. O zaman biz niye yaşıyoruz?

Tamam, bilim adamlarının araştırmalarını saygı ile karşılayalım. Ancak aynı konuda iki bilim adamının söyledikleri de birbirini tutmuyor. Birisi bunları yerseniz uzun yaşarsınız! Öbürkü aynı maddeleri yerseniz ölürsünüz! Bunun bir ortası yok mu?

İnsanlar bu dünyada nasıl mutlu yaşayacaklarsa öyle yaşasın diyen birisi çıkmıyor. Her tarafta bir yasak. O yasak bu yasak. Sonuç: Yine insanlar ölüyor.

Tabi bu ölen insanların bir kısmı, yasak olan o maddeleri bulamadıkları ve yiyemedikleri için ölüyor. Bir yanda, çöpe giden milyar dolarlık yiyecek maddeleri, öbür yanda açlıktan ölen insanlar.

Bir yanda bırakın yürümeyi iki adımı bile araba, helikopter vs. gibi araçlarla gidenler, öbür tarafta bırakın bir araç veya binek hayvanını ayakkabı bile bulamayacak kadar fakir insanlar.

Bir tarafta evcil hayvanlarına milyarlarca dolarlık gıda harcaması yapanlar, öbür yanında açlıktan ölen veya derisi kemiklerine yapışmış insanlar!

İyi de kardeşim biz bu dünyaya hep çile çekmeyi mi geldik? O yasak, bu yasak, yatma, kalkma, oturma, gezme, yeme içme, robbot ol diyorlar(!)

İnsanları biraz da insan olarak görebilecek kimse (!) yok mu?

Herkese sağlıklı, iyi uykular!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..