Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '20

 
Kategori
Dünya
 

Uyu Uyu Yat Uyu

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs için ne demiş Avrupa ülkelerine seslenerek buyurun bir bakalım..

- Avrupa ülkelerine şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız. Kovid-19´da ikinci dalga eylül ayında mevsimsel griple yayılabilir..

Şunu demek istiyor DSÖ; kontrol bende güç bende!

Bilim insanının bir bölümü laboratuvar ortamında koronavirüsün üretilemediği ancak geçen yılın virüsünün laboratuvar kontrolünde dönüştürülebileceği iddialarında bulunuyorlar.

Ben bu bilim insanların iddialarına katılıyorum.

Gözle görülemeyen adına virüs denilen bu canavarın dünyayı nasıl da parmağıyla oynattığı hatta devam ettiğini geçmişte biri söylese ´bu adam uçmuş´ der asla inanmazdık.

Dünya Sağlık Örgütü resmen dünyayı parmağıyla oynatmaya çalıştığı ortada. 

Eylül ayını işaret etmesi koronavirüsün tamamen bir kurgudan ibaret olduğu anlaşılmakta.

Neden mi kurgu?

Şundan; 

Dünya yeni bir yüzyıla hazırlanıyor tıpkı 1.dünya savaşı ile başlamış olan yüzyıl misali.

Bombardıman uçakları dahil otomobil televizyon aklımıza gelen tüm ürünlerin ürretiminin hepsi geçmiş yüzyılda gerçekleşmiştir, hatta sessiz sinemadan sesliye geçişi bile bu yüzyılda olmuştur.

Ardından teknolojinin dünyaya hakim olmasıyle birlikte dünya büyük bir tüketim toplumu haline getirildi  özellikle son 40 yıl içinde küresel ekonomi proğramıyla.

Bu proğramı hayata geçiren dünyayı yöneten silah petrol dolar borsa faiz tuccarlarıdır. Buna DSÖ´de dahildir.

Dünya yüzyıl içinde belli doyuma ulaşmış (daha doğrusu dünya tuccarları) şimdi ise yapay virüs üretilerek yeni yüzyıla hazırlanıyor dünya..

Yeni dünya ışık hızı dönemi olacak, tüm işlevlerin dijital ortamda yürüyeceği yeni bir dünya düzenine geçilecek.

Değişimler kolay olmayacaktır. İnsanların gerek alışkanlıklarını gerekse mülk edinme gibi beyinlerine kazınan düşüncelerden kopmak kolay olmayacaktır.

Üç ay korona günlerinde insanlar evlerinde (tüm dünya) kaldıkları sürede sağlığın ne kadar önemli olduğunu ve ihtiyaç fazlası için ömür tüketmenin pek de anlamsız olduğunu öğrenmiş, öğrenemeyenler için DSÖ eylül ayına işaret ettiği gibi yeni bir dalga ile tüm dünya karşı karşıya bırakılacak ve yeni yüzyıla adapte olabilecek şekline gelene kadar koronanın devam ettirileceği şeklinde düşünmekteyim.

İlk üç ay adaptasyon için ilk denemeydi. Eylül´den sonra ikinci aşama başlayacaktır.

İlaç konusuna gelince; bilim insanı değilim ama aya dolmuşla seyahatin gerçekleşmesi için çalışılan dünyada virüs ilacının laboratuarda üretilmesi üç bilemediniz beş günü geçmez diye düşünüyorum. Hadi bir ay olsun.

İlaç olsun aşı olsun hepsi topyekün yeni yüzyıl projesinin dahilindedir.

Uyu uyu yat uyu

Ayşe topu tut

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..