Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Uyumak

Uyumak
 

Sevgili okurlar, elektronik posta yolu ile hergün mesajlar ( iletiler ) alıyoruz. Herkes birbirini bilgilendiriyor. Kimi komik bir fıkra, kimi komik bir resim, kimi ilginç bir olayı, kimi ise bir haberi paylaşmak istiyor. Bizlerde gelen iletileri kendi süzgeçimizden geçirip sevdiklerimizle paylaşıyoruz.

Bazı iletilerin sonunda bu iletiyi sizde başkalarına iletin diye özel vurgulamalar oluyor. Toplumumuzun aydınlanması, bilgilenmesi açısından önemli bu tür paylaşımlar. İşte geçenlerde bu tür bir ileti geldi, bende sevgili blog ailesiyle paylaşmaka istedim. İleti şöyle idi:

"Message Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur.
Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak, Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon.
Hormon diğer aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsı koruma sağlıyor, üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumların nedenlerini de oluşturabiliyor.
Su anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da üzerinde önemle durulan bir hormon. İşin can alıcı noktalarından birisi hormonun çocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupa da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından ötürü yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir husus da çocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları.
Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak, bu hormon ışığa duyarlı.
Deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiş bilimsel bir gerçek.
Lütfen karanlıkta yatın ve Çocuklarınız uyurken ışığı kapatın ...

Unutmayın körlerde kanser olma oranı yoka yakındır."

Belki bu ileti size de gelmiş olabilir. Eğer gelmedi ise şimdi okumuş oldunuz.
Elektriğin keşfinden önce kanser vakalarının az olduğunu veya olabileceğini düşünüyorum.
Teknolojinin bizlere getirdiklerinin yanında götürdüklerini göz ardı etmemek lazım.
Sağlıkla kalın.....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..