Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Uyuşturucu belası

Uyuşturucu belası
 

fotoğraf Hürriyet gazetesinden


“Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (EMCDDA) 2007 yılına ait 12. uyuşturucu raporunu açıkladı.

Raporda Türkiye’yle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunuldu. Resmi kuruluşlardan alınan verilerle hazırlanan raporda, Türkiye’de okul öğrencilerinin yüzde 10’unun uyuşturucu kullandığı açıklandı. Belçika, İrlanda, Fransa, İspanya ve İngiltere’deki öğrencilerin ise yüzde 30’dan yüzde 44’üne kadarının uyuşturucu kullandığı değerlendirildi. Raporda yer verilen tespitlerden bazıları şöyle:

Eroinin dünya piyasasındaki ana ticaret yolu Türkiye. Dünya eroin pazarını elinde bulunduran Afganistan, uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderiyor ve buradan da tüm dünya ülkelerine pazarlanıyor.( Hürriyet 14.01.2008)”

yüzde on çok büyük bir rakam, bana göre bu durum bir kısım azınlığın yaptığı bir iş olmaktan çıkmış, gençliğin alışkanlığı haline gelmiş. Oranın daha da fazlalaşmaması için neler yapmak gerekiyorsa hızla yapmak lazım. Bu konuda, polise, aileye, okula düşen çok fazla görev var.

Rehber öğretmenliğin önemi iyice artmakta. Belki okullara psikologlar yerleştirmek, okullarda psikologlar istihdam etmek gerekecek. Rehber öğretmenlerin psikoloji mezunu olma zorunluluğu gerekecek.

Uyuşturulmuş ve uyuşmuş bir gençliğin geleceğimizi daha iyi yapmasını bekleyemeyiz.

Çocuklarına her istediklerini alarak, onlarla ilgilenmemenin rüşvetini veren aileler lütfen çocuklarınızla ilgilenin. Çocuk yetiştirmek önemli bir sorumluluktur, bu sorumluluğun gereğini, iş ve kendi keyfiniz uğruna yerine getirmezlik etmeyin.

İşi en başından sıkı tutmak lazım, uyuşturucu kaçakçılığı dünyanın en karlı işi, bunun mafyası hiçbir zaman bu işten vazgeçmez. Yanlış anımsamıyorsam bir haberde okumuştum veya TV de izlemiştim, Afganistan’dan kilosu 500 dolara çıkan uyuşturcu Türkiye üzerinden ABD ye varana kadar 500.000 dolar oluyormuş hiçbir yatırım bin misli kazanç getirmez. Böyle bir durumda uyuşturucu terörüne karşı da ciddi önlemler alınmalıdır.

Ayrıca şöyle bir durum var yasak olan her şeyden mafya kazanç sağlıyor. Benim korkum sigara yasağı da yakında mafyanın işine yarayacak. Gizli sigara içilen restoranlar açılacak. İçki yasağı ile ilgili Amerikan filmlerini izliyoruz, mafyanın o dönemde kazançlarını nasıl katladığını öğreniyoruz.

Uyuşturucu bu yüzyılın bence en büyük sorunu olacak, aileler bu konuda en büyük sorumluluğa sahip, sonra okullar. Aile okul ve polis işbirliğini hızla gerçekleştirmek gerekir.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..