Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Uyuşturucu eşittir yalnızlık..

Uyuşturucu eşittir yalnızlık..
 

Uyuşturucu eşittir yalnızlık..


Çoğunuz duymuşsunuzdur bazı dizi forumlarında açılan hikayeler başlığını..En iyi senaristlere taş çıkaran sanal yazarların olduğu sitelerden birinde yazıyorum bende..Hikayenin son bölümünde uyuşturucu bağımlısı olan bir karakter ve onu asla yalnız bırakmayan arkadaşı vardı.. 

Bir okuyucum Mine adlı kızın uyuşturucu bağımlısı olan arkadaşını yalnız bırakmamasını yanlış bulmuş..Sebep mi ? Uyuşturucu kullanan insanlar zayıftır ve eninde sonunda birilerine zarar verirler.. 

Tabi ki her insanın düşüncesi fikri ayrıdır ve buna asla karşı çıkamam.Ama bilmesini isterim ki Uyuşturucu kullanan insanlardan kaçarsan onları yalnız bırakırsan onları ölüme itersin.. 

Ne yazık ki çoğu toplumlarca bu anlaşılmıyor ve uyuşturucu kullanan insanlara sanki birer mikropmuş gibi , bu dünya da yaşamaya hakkı yokmuş gibi davranılıyor... 

Bu yüzden onlar ölüme gidiyor..Ve bu yüzden çoğu tedavi olamıyor.. 

Düşünsene kendi ailen dahil herkes seni yalnız bırakıyor..Neden ? Uyuşturucu kullanıyorsun..O zaman içki içenleri , sigara içenleri de yalnız bırakalım.. 


Sonuçta oda öldürüp zarar veriyor..Ama kimse bunu yapmıyor değil mi ? İçki içmek bir eğlence sigara içmekse gereklilik..
Kimse annesini babasını ya da arkadaşını veya çocuğunu sigara içtiği için yalnız bırakmıyor..Hayatından silmiyor.. 

Uyuşturucudan farkı ne bunun ? Şekli..Belki kokusu ya da tadı.. 

Şimdi diyorsunuzdur ah başladı ah kam kesmeye..Bunlardan bana ne diyorsunuzdur belki de..Hayatınızda hiç uyuşturucu bağımlısı olan biriyle karşılaştınız mı bilmiyorum.. 

Ama ben karşılaştım..Ve bir kaç sene sonra da hem mesleğim gereği hemde çoğu insanın yaptığı bu kaçışın Yanlış olduğunu göstermek adına onları tedavi edeceğim...Tek kişinin yapmasıyla düzelecek mi bu Yanlış düşünce..tabi ki hayır..Ama hiç değilse bir Ya da iki Ya da daha fazla bağımlı hayata dönecek.. 

Okurum demiş elbet zarar veriyorlar diye..Sizde onlardan kaçarak ona zarar vermiyor musunuz ? 

Ve aynı okur “ uyuşturucu kullanmaktan vazgeçmeyi beceremiyorsa" demiş 


Siz nefes almaktan vazgeçebildiğiniz gün bir bağımlıda pat diye bir anda bırakır uyuşturucuyu.. 

O kadar kolay değil bu maddeyi bırakmak..O kadar zor ve acı dolu ki.. O kriz anında yaşananlar.. Tamamen kendinden geçiyorsun..Ve çoğu zaman bu kriz anını atlatamıyorlar.. 

O yüzden vazgeçmeyi becerememek gibi bir tabir kesinlikle yanlış... 

Olaylara gerçekçi bakmak gerekirse bu böyle demiş okurum..Uyuşturucu kullananlarla bir arada kalınmamalı....Lütfen alınmayın ama böyle düşünenlerin yaptığı gerçekçilik değil kolaycılık..Bırak ve git..Nasılsa zarar görecek ben değilim düşüncesi..Ama bu yüzden kesinlikle kimseyi suçlayamam çünkü genel olarak tüm toplumlar böyle yapıyor... 

Biraz fazla konuştum sanırım..Ama elimde değil..uyuşturucu kullanmakla hayatının hatasını yapıyor olabilirler..Ama unutmamak gerekir ki onları uyuşturucu kullanmaya iten bir dolu senin benim ya da bir başkasının tahmin edemeyeceği sebepler var.. 

*** 

 

 

 
Toplam blog
: 112
: 512
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

Yazarım, çizerim... Hayalperestin önde gideniyim... Uykuya aşka aşık olduğumdan daha çok aşığım....