Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

Uyuşturucu ve alkolizmle mücadele birleşti

Uyuşturucu ve alkolizmle mücadele birleşti
 

GÖNÜLLÜLERİN SAVAŞI


Herkes bölünürken Bağımlılıklarla Mücadele olan sivil toplum kuruluşları birleşti.

Ülkemizde uyuşturucu, alkol, madde bağımlılıkları, sigara, kumar, sosyal bağımlılıklar ve elektronik bağımlılıklar ile mücadelenin standart hale getirilmiş politikasını oluşturmak ve bu konuda en etkili kurumu kurmak gayesiyle Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı ünlü sanatçı Dila Tezemir öncülüğünü yaptığı kısa adı UBAM olan Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu kurularak faaliyetlerine başladı.

Federasyonun kurucu üyeleri arasında kamu oyunun yakından tanıdığı Zonguldak Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele derneği başkanı Necdet Özkan, Çanakkale BADER derneği başkanı Mustafa Özkan, Çanakkale ALMUDER derneği başkanı Zeki Arasan, Kahramanmaraş UMDER Başkanı Derviş Türk gibi önemli kişiler bulunuyor.

Yönetim kurulunu özellikler bağımlılık problemleri nedeniyle kendilerinde veya yakın çevrelerinde yaşamış insanlardan seçen Federasyonun amacı ise çözümü bu durumdaki insanların katılımıyla kolaylaştırmak.

Bağımlılık tuzağına düşmeyeceğine emin olan ve bu zihniyetiyle yaşayan insanların çoğunlukta bulunduğu bir ülkede her biri kendi olanaklarıyla ayakta durmaya çalışan bağımlılıklarla mücadele eden derneklerin amacı birleşerek sorunun büyüklüğünü ve hiç kimsenin bağımlılık tuzaklarına düşmeyeceğinin garantisi bulunmadığı konusuna dikkat çekmek ve çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımak.

Ülkemizde bulunan eğitim ve önleme hizmeti veren derneklere ek olarak işin tedavi ve rehabilitasyonu alanında çalışmalar yapmak isteyen UBAM Federasyonu bu alanda hizmet veren dünyadaki bütün kuruluşları daha Federasyon kurulmadan önce araştırmaya başlamış ve henüz tanıtım hazırlıkları yapılmadığı için adını vermek istemedikleri dünyanın en büyük kurumunun temsilciliği alınmış bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra ülkedeki bağımlılık tuzağı konusunda yıllardır her türlü bağımlıyla ve aileleriyle görüşerek araştırmalar yapan, bağımlılığa başlangıç süreçlerinden temin, tedarik ve bağımlıların temel davranışlarına, kullanılan madde türlerinden illere göre dağılımına kadar birçok veriyi içerin çalışmalar yapan Hayat Boyu Sevgi Derneği de tamamladığı çalışmaları Federasyonun ortak amaçları doğrultusunda kullanmayı hedefliyor.

Federasyon resmi açılış programını ve basın tanıtımını olağan genel kurulu ile birlikte yapmayı planlıyor. Bu süreç zarfında katılmak isteyen derneklerin yasal katılım işlemlerini yapmaya devam ederken diğer yandan yeni derneklerin katılımlarını bekliyor.

Federasyon Başkanı Dila Tezemir yaptığı açıklamada;

“Yurt içinde ve yurt dışında yaptığımız bütün çalışmalarla her türlü bağımlılığın engellenmesi için ortak çözüm yolları geliştirdik. Devletimizin ve sivil toplumun katılımıyla eğitim, önleme, tedavi ve rehabilitasyon olmak üzere dört aşamadan oluşan ulusal eylem planımızla bağımlılık problemini en fazla üç yıl içerisinde yok edebileceğimize inanıyoruz. Bunu ütopik bulanlara cevabımız elbette ki hazır. Çünkü elimiz de hiç kimsenin bilmediği, daha gün yüzüne çıkmamış ve yüzbinlerce insanda kullanılarak toplamda % 175 oranında başarı sağlanan yöntemler var. Sigarayı dahi isteseniz de istemeseniz de en fazla doksan dakikada hayatınızdan söküp atabiliyor ve sizi bedeninizdeki kötü etkilerinden kurtarmaya başlıyoruz. Bu çalışmalarımızı en fazla iki ay içerisinde devlet büyüklerimiz ve medyamızla paylaşacağız“ dedi.

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..