Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

25 Ocak '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Uyuşturucuya Başlama Yaşı Neden Düşüyor?

Uyuşturucuya Başlama Yaşı Neden Düşüyor?
 

http://yesilaygebze.org.tr/dokuman/haber14/un/uyusturucu.jpg


Uyuşturucuya Başlama Yaşı Neden Düşüyor?

Uyuşturucuya başlama yaşının giderek düşmesi hem ailelerin hem de yetkililerin bu konuda tekrar düşünmeleri gerektiğini ortaya koyuyor. Adana’dan yükselen Fatma Y’nin çığlığı konuya tekrar dikkat çekti. Gençlerin neden uyuşturucunun pençesine düştüklerini, yapılan hataları ve yaşanan psikolojik dinamiklerin neler olduğunu uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Geçtiğimiz hafta Adana’da ‘Eroinden kurtulmak istiyorum ne olur beni cezaevine atın’ feryatları ile kamuoyunun dikkatini çeken Fatma Y. den sonra bu konu tekrar gündeme geldi. Adana’da eroin kullandığı için annesi tarafından ihbar edilen, tedaviyi redettiği hastane kapısında krize girerek Fatma Y.nin yaşadığı dram ekranlara yansımıştı. Konuya sahip çıkarak tedavisini üstlenen NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi ekibinden uzmanlar uyuşturucu bağımlılığı ve tedavisini bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Uyuşturucu tuzağına gençler nasıl düşüyorlar?

Yaşanan hangi boşluklar yanlış yerlerde doldurulmaya çalışılıyor?

Ailelerin tutum hataları nelerdir?

Hangi yanlışlar gençleri aile dışında arayışlara ve tatmine itmektedir?

Gençler zevk tuzaklarına nasıl yakalanıyorlar?

Uyuşturucu simsarları gençlere nasıl tuzak kuruyorlar?

Uyuşturucuya yönelen genç hangi davranışlardan fark edilir?

Aile durumu ilk fark ettiğinde neler yapmalı nasıl davranmalıdır?

Adana’dan yükselen Fatma Y.nin çığlığı ne anlama geliyor?

Öğretmenler ve ailelere düşen görevler nelerdir? gibi konuların ele alınacağı İyi Bak Kendine programının konukları NPİSTANBUL Etiler Polikliniğinden Uzman Ergen Psikologu Orhan Gümüşel ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Hasan Basri İzgi olacaklar.

Uyuşturucu tedavisinde neler yapılmaktadır?

Uyuşturucu tedavisinden yeni yöntemler nelerdir?

Beyin ve bağımlılık konusunda psikiyatri bilimi ne gibi yeni tedavi imkanları sunmaktadır gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan Tufts Üniversitesinin 44 erkek 40 dişi fare üzerinde yaptığı “anorexia athletica” adı verilen aşırı egzersizin fiziksel bağımlılığa nasıl neden olduğunu yorumlayacak.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam sizlerle olsun.

Sabiha Rana

Gönül Notum:

Fotoğraf için (uyarı!) üzgünüm. http://img142.imageshack.us/img142/8683/bebekkk11zg4iv.jpg (Uyuşturucu kullanan bir annenin bebeği.) Uzaklaştırıcı (İbret) olsun diye! :(

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..