Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '20

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Uyuz tedavisinde doğal destek

Bu günlerde en çok soru iletilen konulardan biri de artan uyuz vakaları. Ülkemizde son yıllarda  yaşanan malum göç dalgasıyla birlikte klasik uyuz ilaçlarına dayanıklı bir uyuz türünün hızla  yayılmaya başladığı düşünülmekte. Normal koşullarda, uyuz bulaştığı zaman, eczaneden alacağınız losyonu 1-2 defa sorunlu bölgeye sürerek bu rahatsızlıktan  kurtulursunuz. Ama son aylarda bahsedilen uyuz problemini  gidermek için bu ilaçların yeterli olmadığı görülmekte. Dayanılmaz bir kaşıntı, küçük sivilceler uyuzun ilk işaretleri olarak kendini belli eder  ve tedaviye ertelemeden başlamak gerekir. 
 
Risk faktörü kalabalık ortamlar
Şunu unutmayalım, uyuz genellikle birçok insanın kapalı bir alanda buluştuğu yerlerde ortaya çıkar.  Enfeksiyon bu nedenle okulda,  işyerinde, anaokullarında, bakım evlerinde, göçmen kamplarında   olabilir. Birincil risk faktörü; kalabalık. Çok insanın yer aldığı mekanlar genellikle bu  hastalığın odak noktası.  Temasla ve kıyafetler aracılığıyla  bulaşır.  Uyuz  ile enfeksiyon riski çok yüksek olduğundan derhal doktora  gitmelisiniz. Uyuzları tedavi ederken en önemli şey parazitlerin hızla öldürülmesidir. Bunun için  çeşitli ilaçlar ve  size tavsiye edeceğim yardımcı doğal ev çözümleri mevcut. 
 
Etkili şifalı bitkiler 
Uyuz gibi parazitlerin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan bazı bitkisel yardımcılar var. Kekik, lavanta, çay ağacı, ardıç katranı gibi şifalı bitkilerden yardım alarak  uyuzdan kurtulmak mümkün olabilir. Ya da  doktorunuzun vereceği ilaçlarla dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz önerdiğim doğal yolları. Lavanta yağıyla uyuzla mücadelede güzel  sonuçlar alınır. Deriye yerleşmiş parazitler bu yağın yardımıyla yok olur.  Alternatif olarak sirke de kullanılabilir. Sirkenin antiseptik  gücünden yararlanarak zararlı akarlar hızlı bir şekilde uzaklaştırılır. 
 
Deriye gömülen parazitler 
Uyuz başlangıçta başka bir deri hastalığıyla veya alerji ile kolayca karıştırılır. Hastalığa neden  olan Uyuz böcekleri  gözle görülmesi  mümkün olmayan ve insanın üst deri katmanına gömülerek  yerleşen  parazitlerdir. Deride açtıkları kanallara her gün yumurta ve dışkı bırakırlar. Kaşıntılı  deri reaksiyonları da bu hareketlerle başlar  ve çok rahatsız eder.
 İlaçlara direnebiliyor! 
Tabii ki iyileşmeyle birlikte kaşıntıları hafifleten, hem iç hem de dıştan uygulanan  bir çok tıbbi ilaç var. Fakat başta da altını çizdiğim gibi, yeni uyuz  türü  bu ilaçlara dayanıklılık gösterebiliyor, direnebiliyor! Ciltte ilk anda kaşıntıyla birlikte kendini  belli eden uyuza yakalandığınızda önce mutlaka bir uzman doktora gidip, verdiği ilaçları düzenli  kullanın. Yeterli olmadıysa bahsedeceğim bitkisel destekleri denemenizi öneririm. İşte bazı  tarifler.. Benim geliştirdiğim bu formülün malzemeleri şöyle:
 
Uyuzun doğadaki formülü
-Yarım litre kekik hidrosolü
-Yarım litre lavanta hidrosolü
-200 ml sirke
-1 tatlı kaşığı tuz
-10 ml ardıç katranı
Bu verdiğim malzemeleri belirtilen oranlarda bir cam kapta  karıştırıp çalkalayın. Akşamları vücudunuza, özellikle kaşıntılı, hasar görmüş  bölgelere sürüp en  az 2 saat bekleyin ve ardından  duş alın. Uygulamayı hergün yapın ve iyileşene kadar sürdürün. 
 
Çay ağacı yağı ve parazitler  
Size önereceğim bir başka şifalı bitki de  Çay Ağacı Yağı.   Parazitleri öldüren ve cilt yapısını destekleyen bir doğal yardımcı. Çünkü bu yağın dezenfektan etkisi bulunur. Uyuz için en iyi ev ilaçlarından biridir. Hastalıktan kaynaklı deride beliren yaraların  iyileşmesi için de  güzel sonuçlar alınır. Ayrıca 10 ml Çay Ağacı Yağını, 200 ml susam yağı içine katarak( ve iyice  karıştırarak)  elde etiğiniz losyonu günde 1 kez vücudunuza  sürerseniz önerdiğim bu formülün de faydası olacaktır. Her kullanımdan önce formülü koyduğunuz şişeyi   çalkalamayı unutmayın.
 
Evde ve giysilerde de  arınma sağlanmalı
Bu arada tedaviye başladıktan sonraki gün içinde son birkaç gündür devamlı kullanımda olan tüm kıyafetleri, havluları yıkamak ve bu işlemi  bir hafta sonra tekrarlamak çok önemlidir. Yatak yüzleri de çok iyi bir şekilde silinerek temizliği sağlamalı. Yeni çıkan kokusuz çamaşır  sularıyla  yatakları temizleyebilirsiniz.  Halılar, döşemeler ve mobilyalar da dezenfekte edilmeli. Yıkanamayan ürünler kuru temizleme için çıkarılmalı ve temizlemeden sonra plastik torbalarda saklanmalı.
 
Depremde hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet diliyorum. Yakınlarına Allah sabır versin.   Yaralılarımıza acil  şifalar gelsin. Ülkemize çok geçmiş olsun
 
Sağlıcakla kalın 
 
Herbalist Tarkan Güveloğlu
 
www.abtdogalurunler.com
 
0 216 414 97 16
 
 
 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..