Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Uzağa at, bir daha gelemesin. Kedi değil ise tabi. Ve iyi pazarlar

Uzağa at, bir daha gelemesin. Kedi değil ise tabi. Ve iyi pazarlar
 

Uzağa at, bir daha gelemesin, kedi değil ise tabi.

Sahi kediler yolu nasıl bulurlar merak ettim. Kilometrelerce uzağa götürüp bıraksan da üstelik değişik yollardan gezdirip bıraksan da gelirmiş. Bir tanıdığım böyle yapmış ve kapısın da kedi. Kedi nankör derler. Köpekse sadık. Köpeği de seversin kediyi de. Köpeğin de bakımı var kedinin de. Hatta köpek daha hacimli daha fazla bakım gerektirir ve yemesi de.

Köpeğin eğer yanındaysa sadıktır. Bir yere bırakırsan sadık değil midir, sadıktır seni düşler. düşler değil mi köpekler de. Ama gelemez, yolu sen gösterirsen ancak gelebilir.

Kedi de sadıktır ve yolu bulur. Yüzsüzlük mü? Kediye özgü yetenek mi?

Nankör derler. Değildirler; içleri dışları birdir. Ara sıra, canı yandı mı tırmalar. Ama sonrası dokuz canlıdır, seni hep bulur. Ya köpek? Köpekte kızınca ısırmaz mı? Hem de daha fazla...

Aslın da tıpkı insanlar gibi değil mi?

İyi pazarlar diyorum. okuduysanız iyi pazarlar dediğimi bileceksiniz yada rastlamışsanız buralara. de onca yazılar da mı. okumazsanız da/ okuyamazsanız da tüm insanların yüreğine, iyi pazarlar dileklerimi gönderiyorum. Evet bazıları hiç haberleri olmadan; ne benden ne bu yazıdan aldılar bile, yüreklerinde bir kıpırtı , güzel bir kıpırtı sezdiler. Nerden geldi bu sıcaklık diye. Hiç tanımadığımız insanlara da iyi dileklerimiz ola, eyvallah.


nuran becerikli

 
Toplam blog
: 11
: 1048
Kayıt tarihi
: 01.06.10
 
 

Yaşamın içinden biri... Doğayı, Tiyatroyu, fotoğraf çekmesini, değişik tadları, yemek yemeyi, okumay..