Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '10

 
Kategori
Blog
 

Uzaktaki Bir Tanıdığın Yokluğuna Hüzünlenmek

Uzaktaki Bir Tanıdığın Yokluğuna Hüzünlenmek
 

Ansızın gelen bir ölüm haberi sizi nasıl etkiler? İster bir tanıdığınız olsun, isterse olmasın; bir insanın, hiç ummadığı bir anda hayata gözlerini yumması sizi ne kadar üzer?

Hiç şüphesiz aldığımız her ölüm haberi, aramızdan ayrılanın kim olduğuna bakmaksızın içimizde aynı değerde bir acıyı ve hüznü bırakır. Ölenleri pek tanımıyor olsak bile, geride bıraktıklarının hüznü ister istemez kaplar içimizi.

4. yılını geride bırakan Milliyet Blog, her geçen gün artan üye sayısıyla çoktan geniş bir aile halini aldı bile. Bu sayfada sevinçler de, üzüntüler de, kimin olduğuna hiç bakılmadan aynı keder ve coşkuyla bir arada yaşanıyor. Sizden çok uzaktaki bir başka blog üyesinin bir anda acılarının da, sevinçlerinin de ortağı oluyorsunuz. Böylesine yoğun bir etkileşimi, belki ilk zamanlarda editörlerimiz bile düşünmemişti.

Milliyet Blog, üyelerini artık teker teker yolcu etmeye başladı. İzmirli blog yazarımız Mustafa Mumcu'nun matemi daha henüz geçmişti. Derken, bir başka blog yazarımızın vefatıyla bir kez daha derinden sarsıldık. Narçiçeği'ni kaybettik.

Özellikle bu anî ölüm haberlerinde duygularını, düşüncelerini ve üzüntülerini hemen dile getiremeyen, satırlara dökemeyen biriyim. Şimdi bile okunur bir yazının ortaya çıkıp, çıkmayacağı bir muamma sayılır. Böyle durumlarda üzüntülerini dile getirecek bir söz bulmakta zorlanıyor insan.

Belki de çok az yazısını okudum Narçiçeği'nin. Ama bir araya gelip, tanışma şansım olmadı. Bir kitabının yayınlandığını, kitabevi raflarında yerini aldığını, hakkında yazılan blogları göz ucuyla okuma fırsatını bulabildim ancak. Bunlar ölen birinin ardından dile getirilen son pişmanlıklar mıdır? Bilemem.

Bir blog yazarımız yazı başlığını; Bizim Mahalle Blog Mahalle olarak atmıştı. Bu platformda ilişkiler, belki aileden de ötede, bir komşuluk kadar yakın ve sıcaktı. Bir hanedeki sevinçleri belki çok az kişi bilir. Ama yaşanan üzüntüler, mahallenin diğer sakinlerinin de üzüntüleri olur.

BU DÜNYADAN SEN DE GEÇTİN NARÇİÇEĞİ.

Nergiz Suzan Şanalp (Narçiçeği)'e Tanrı'dan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm Milliyet Blog ailesine başsağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..