Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Sinema
 

Uzay yolcuları(Passangers)

Uzay yolcuları(Passangers)
 

Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e emanet. Pratt'in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston'ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora'yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston'ın Aurora'nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak(Beyazperde)
Filmin öncelikle teknoloji karmaşası içinde bir uzay yolculuğunda basit anlatımını sevdim, insanın teknoloji içinde ki önemi fazlasıyla ön plana çıkarılmış. Konu sürükleyici ki yakında Marsa bir grup insanın gönderilme süreci düşünürse oldukça da güncel ve uzay çağına hızlı geçiş sürecimizde hep de güncel kalacak gibi.
Bir an kendinizi bu uzay yolcuğu içinde düşünün gidilecek gezegende uyandırılmak üzere uyutuluyorsunuz, otuz yıldır uyuyorsunuz ve kapsülünüzde ki bir arıza nedeniyle 60 yıl erken uyanıyorsunuz diğer beş bin kişi ise kapsüllerinde mışıl mışıl uyuyor.Bir yıl robot barmenle sohbet ediyorsunuz ve sonra içinde güzel bir kadını yani Aurora'yı fark ediyorsunuz ve bir başkasını uyandırmayı da öğrenmişsiniz ve uyandıracağınız kişinin de sizinle aynı kaderi paylaşacağını yani kısa ömrü kaldığını biliyorsunuz ne yapardınız? İzleyin bakalım; erken uyanan yolcu tamirci Jim Preston ne yapmış, nasıl karar vermiş öğrenin...
 
http://www.havlitblog.com/
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..