Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Uzay
 

Uzayda canlılar olsa bile dünyaya gelemediklerine göre medeniyetleri bizden geridir

Uzayda canlılar olsa bile dünyaya gelemediklerine göre medeniyetleri bizden geridir
 

Asıl dert uzayda canlıların yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmek; nasıl oldukları sonraki iş. Bunu bilmek neden önemli? Yani insanlık uzayda bizden başka canlının yaşayıp yaşamadığını neden öğrenmek istiyor? Başta merak, varsa eğer öğrenmek; nerede hangi gezegende, kimdir, nedir, nasıldır, bizim gibiler mi, iletişim kurmak, tanışmak, dostluk, tersine belki güvenlik endişesi… En önemlisi de evrende yalnız mıyız sorusunun cevabını bulmak.

Ay’a gidip bakıldı, bazı yıldız ve gezegenler gözlendi şimdilik bir şey yok ama milyarlarca galaksi, yıldız var; yani uzayda başka canlının yaşayıp yaşamadığı konusunda emin olamayız. Teknolojinin ulaşamadığı yere düşünce ulaşır, tabii ki doğruluk payı olmayabilir ama insanlığın bu konuyu aydınlatması daha yüzlerce yıl alacağa benziyor; yani meraklı olmamız iki de bir sanki çözecekmiş gibi kıyısını kenarını kurcalamamız normal.

Benim kafama takılan eğer hâşâ Tanrı kavramı doğruysa(insanlar bize kızabilir ama her konuda objektif olmalıyız) bu kadar devasa dünyaların boşuna yaratılmış olamayacağı. Hani işin ilahi yanı olmasa bile hayatın kuralları var. Dünyamız da dâhil bu milyarlarca galaksi, yıldız, gezegen birlikte beraber güneşten kopmadı mı? Zira Bing Bang büyük patlamaya itiraz edeni duymadım. Elbette hayat olması bu parçaların güneş sistemi içindeki yerleriyle de alakalı ama yani bu milyarlarca galaksi/yıldız/gezegenden sadece dünya mı güneşe uygun mesafede/konumda yerleşmiş.

Güneşin önü var, arkası, yan tarafı var; dünya küçücük bir nokta bir tarafında duruyor. Merkür, Venüs güneşe en yakın gezegenler ama güneşe yakın olmak da sorun; uygun mesafede olmak lazım. Zira işte su bulunduğu Nasa tarafından açıklanan Merkür’de ısı 427 dereceye kadar çıkabiliyor. Keza Venüs en sıcak gezegen. Yani güneşe uygun uzaklıkta olmak gerekiyor. Tabi yeterli değil, başka şeyler de lazım. Ben bilgi vermiyorum, fikir yürütüyorum; zaten uzmanlık alanım değil bilemem. Hem gerekli de değil bu konuda bilinen her şey ortada. Dünya güneşe üçüncü en yakın gezegen ve hayat var. Bizden sonra Mars, Jüpiter ve Satürn geliyor. Bu üç gezegene dikkat etmek lazım. Ayrıca yıldızlar da var tabi.

Bilinmeyen, bulunmayan şey üzerine konuşmak kuru tahminden ileri gitmez ama yani hani uzayda bizim gibi canlılar var idiyse onları bulamasak bile varlıklarıyla ilgili on binlerce yıldır bir ipucu ortaya çıkabilirdi; yani biz onları bulamadıysak onlar bizi bulabilirdi. Biz Ay’a gittik, Mars’ı gözledik/inceledik, oralarda dolaştık/dolaşıyoruz, onlarda yakınlara gelebilir, varlıklarını bir şekilde bize hissettirebilirlerdi. UFO’ları bilim dünyası gibi ben de inandırıcı bulmuyorum. Uzaylılar niye böyle kaçak göçek gelsinler ki. Hem zaten dünya teknolojisi uzayda bir sineği bile tespit eder hale geldi, UFO denilen bu şekillerin ne olduğunu meydana çıkaramaması mümkün değil. Peki, UFO ne derseniz, valla milyarlarca gök cisminin bulunduğu bir uzay boşluğunda bizi şaşırtan bir şeylerin olması normal. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..