Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '15

 
Kategori
Uzay
 

Uzayda hayat olmasa bile milyon dolarlık seyahatler, Mars dağlarında altın da olabilir

Uzayda hayat olmasa bile milyon dolarlık seyahatler, Mars dağlarında altın da olabilir
 

Uzaya gitmenin milyonlarca dolar masrafının boşa olduğu düşünülebilinir. Hatta ilgili ülkeler bile böyle bir hesap yaparlar. Bu kadar uğraşın paranın sırf insanoğlunun yolunu açmak için yapılması, sonuçta git gel bir şey elde edilmemesi, uzayda hayatın olmadığının anlaşılması, bunca uğraşın dünyada itibar/hava atma (Amerika Ay’a gitti)için yapılması falan bu çalışmaları yapan ülkelerin ileri ülkeler olduğunu da dikkate alırsak pek mantıklı görünmüyor.
 
Yani şimdi kuru bir karizmadan öte bunca masraf çalışma uzay araştırmaları karşılığı olmayan, bir nevi parayı o sonsuz boşluğa savurma olarak mı görülmeli. Ben Nasa’nın, Soyuz’un ve diğer ülke uzay merkezlerinin böyle bilinçsiz davranacağını sanmıyorum. Kim ne derse desin buradaki pasta büyük.
 
Artık biliniyor, dünya bir gün bitecek, gelecek uzayda. Mustafa Kemal de gerçi sanırım havacılığı kastetmiş ama “İstikbal göklerde” demiş. Uzay araştırmalarının yararsız olduğu ve sahiplerine bir şey kazandırmayacağı söylenemez. Aksine ben bu çalışmalar meyvesini vermeye başladığında ilgili ülkeleri uçuracak diyorum.
 
Uzay seyahatleri örneğin… Niye küçümsüyorsunuz çok kişi gitmek ister. Kişi başı bilmem kaç milyon dolar.  E gerek Ay olsun gerek Mars, diğer gezegenler, yıldızlar sonuçta madde. Ve bu devasa gezegenlerde kıymetli madenler, özellikle de altın olabilir. Mars’a gidiş dönüş yaklaşık 300 gün. Uzaya giden ülkeler bu altınları dünyaya taşırlar. Altın bulunması halinde bunu dünyaya getirmek pahalı ve zor ama imkânsız değil. Hoçanlı’nın düzüne patates ekerek bir yere varamayacağınızı düşünüyorsak ülkemizi böyle hedeflere yöneltmeliyiz. 10 milyar dolara Türkiye’de bir uzay üssü kurup uzay aracı yaparak Mars’a yollayabilirsiniz. 10 milyar doları biz nerelere vermiyoruz ki.  
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..