Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

uzaydan insan geldi, gözlerimle gördüm...

uzaydan insan geldi, gözlerimle gördüm...
 

paraşütlü uzaylı


Atlama denemesini Pazartesi ve Salı günü şiddetli rüzgar nedeniyle son anda ertelemek zorunda kalan Felix Baumgartner , "Çok heyecanlıyım. Umarım bu kez ertelemek zorunda kalmayacağız. Ne pahasına olursa olsun ses duvarı nı aşmak istiyorum" dedi...
 
Salzburglu sporcu'nun New Mexico eyaletindeki Roswell kenti yakınlarında yapacağı deneme için sabah erken saatlerde hazırlanmaya başladı.
 
850 bin metreküplük helyum balonunun taşıdığı 1360 kilogram ağırlığındaki kapsülle gökyüzüne çıkan Baumgartner, 39 bin metreye ulaştığında kendini boşluğa bıraktı.. 
 
Felix Baumgartner bu atlayışı ile tarihe geçti..
 
Canlı yayınla saat 21 sularında SKYTÜRK 360 kanalı tarafından aktarılan atlayışta, Felix BAUMGARTNER önce dünyaya ve insanlığa selam verdikten sonra stratosferden 39 000 metreden kendini dünyaya bıraktı. İnılmaz bir andı. Bir ara düşüs hızı 1110 km ye kadar çıkan çılgın  uzaylı 43 yaşına rağmen ses hızını geçmeyi başardı. Atlayıştan kısa bir sıra sonra kontrolsüz daireler çizen Felix izleyenleri ve Nasa yetkililerini korkutsa da hemen sonra yörüngesini kontrol altına alarak normal düşüş pozizyonuna hiç bir motor yardımı olmadan ayarlamayı başardı. Hayatını hiçe sayan bu adamı takdir ve hayranlıkla izlemekten ve anmaktan başka yapacak hiç bir şeyimiz yok.6 küsür dakika süren atlayış New Mexico'da ayaklarını toprağa değerek tamamladı. Hemde yere değerken ayakta kaldı ve kendisini takip eden kameralara el salladı. İnanılmaz bir andı. 
 
Uzay için sıradan ama insanlık için olağanüstü olan bu atlayış tarihe geçti.
 
İnsanlığın geldiği noktayı görünce, insan insanlığından utanıyor ülkemde...
 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..