Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '09

 
Kategori
Magazin
 

Uzaylı'yı tutuklatan kadın!

Uzaylı'yı tutuklatan kadın!
 

M. Topaloğlu, Bülent Ersoy'a basın yoluyla hakaret suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı!


Haberi Vatan Gazetesi'nden okudum.

Adaletin yerini bir kez daha bulması dolayısıyla da sevindim.

Vatan Gazetesi'nden Zehra Çengil'in haberine göre;

Bülent Ersoy, kendisi hakkında "Bülent dünya çapında yıldız olacaktı ama önünü kestiler" diyen Mustafa Topaloğlu'na karşı açtığı davayı kazandı. Topaloğlu; 3 ay hapis yedi, ceza paraya çevrildi.

Kamuoyunda "uzaylı" lakabı ile tanınan türkücü Mustafa Topaloğlu yaklaşık 1.5 sene önce, bir davet çıkışında basın mensuplarına Bülent Ersoy için yukarıdaki sözü söylemişti. Ersoy, ilk önce "uzaylı"nın alkollü olduğunu düşünerek dava açmamış; fakat ertesi günlerde Kanal D'deki Dobra Dobra programına katılan Topaloğlu, "ben Bülent Ersoy'a hanım demem..." şeklinde hakaretlerine devam etmesi üzerine Ersoy, avukatı Aydın Kurban aracılığıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Ersoy, 100.000 TL'lik tazminat davası açmıştı. 1, 5 yıldır süren davanın son duruşması Cuma günü görüldü.

Duruşmaya Ersoy yerine avukatı katıldı. Karar duruşmasında mahkeme, "basın yoluyla hakaret" suçundan Topaloğlu'nun 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sabıkası olmaması nedeniyle "uzaylı"nın bu cezası 1790 TL'lik para cezasına çevrildi. Ersoy'un ayrıca açtığı 100.000 TL'lik manevi tazminat davası ise hala sürüyor.

Sabıkası olmayan "uzaylı" lakaplı Mustafa Topaloğlu için, bu davanın sonucu ise tam bir şok oldu.

Bu dava ile; Bülent Ersoy'un "insanlar bel altı ile değil, beyinleriyle düşünmelidir" sözünün haklılığı mahkeme tarafından da tescillendi.

 
Toplam blog
: 21
: 2526
Kayıt tarihi
: 15.05.09
 
 

1991 yılının bir Sonbahar akşamında dünyaya gözlerimi açtım. Küçük yaşlardan itibaren Türk Sanat Müz..