Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
İnançlar
 

Üzülmek niçin haramdır? İntihar etmek neden günahtır?

Üzülmek niçin haramdır? İntihar etmek neden günahtır?
 

Üzülmek, Depresyon ve İntihar Etmek Niçin Haramdır?

 Üzüntü duygusu aslında niçin verilmiştir? Bunun sınavı nedir? İşte ÜZÜNTÜ DUYGUSUNUN hikmet sebebini bu yazıda açıklayacağım inşallah. 

Çağımızın hastalığı depresyon, üzüntü, tatminsizlik ve ucu intihara giden kederlenme hastalığı. İnsan ÜZÜNTÜ ve KEDERLENME hastalığına nasıl yakalanmakta.

Allah aslında üzüntü ve sevinç duygusunu insana vermekle İNSANIN BENCİLLİĞİNİ VE SENCİLLİĞİNİ sınamaktadır.

Kapitalist toplumlarda İktisat okullarında şırınga edilen fabrika ayarlarımızla oynayan bu zehir bakın nasıl semptomlar görtermekte.

Bize Ekonomiyi İşletmeyi öğreten zihniyet bize ilk temel kuralda ne demişti neydi hatırlayalım.

"Herkez kendi çıkarını düşünürse toplumsal çıkar maksimize olur"

Bizlere verilen ezberci eğitim, televizyonlarda verilen bencil ve kendini düşünme odaklı telkinler insanımızı yoldan çıkartmaktadır. İyilik bile yapılsa yapıldığında karşılığı hemen beklemek.

Övülmek, saygı görmek, seçkin ve elit olma hastalığı (Dergilerin ve bazı ticarethanelerin sloganı 'Kendinizi şımartın') . ŞIMARIK bir birey ve toplum oluşturarak zıvanadan çıkmak. Sıradan bir kul olmanın küçümsenmesi.

Genelde övülmek ve saygı görmek istiyorsanız malınızın çokluğuna bakılmakta TOPLUMUMUZDA. Nasıl Müslüman toplum ve ülkeysek?

Sonuçta gerçekte ne bildiğinizin önemi yok saygı görmek için. Övülmek için arabanızın lüks 100-150 milyarlık lüks bir araç olması, cep telefonunuzun en son çıkandan olması ve pahalı olması, lüks dayalı döşeli evinizin olması yetiyor. 

Şimdi durup düşünelim.

Bütün bunları hayal eden ve ulaşamayan ve ulaşmaya umududa olmayan insanlar üzülmekteler. Üzülünce hele birde geleneksel kaderci veya ilerici olup şansa inanıyorsa o zaman suçlu kaderi yazan Allah olur. Şansı suçlar kimisi. Doğuştan şansız olduğuna inanmıştır çünkü.

Bu üzüntü toplumumuzu kanser gibi saran üzüntü. "Bende niye yok" üzüntüsü veya "komşumda arkadaşımda yaşam neden daha iyi" buradaki iyi anlayış genelde maddiyat anlamındadır. Maneviyatı umursayan çok az zaten. 

Bu Kapitalist sistemin neden olduğu yaygın üzüntü çeşidiydi.

Maddi sorunlarını çözenler ise satın aldıkça alıyor satın almakla sevinçli oluyorlar NİSA 36-40 arası ayetler gösteriş için alış veriş yapanlara neler diyor Allah neler? (Malını parasını gösteriş için harcayan ve infak etmeyenler)  Bu ayetin özellikle NİSA (KADINLAR) Suresinde bulunması ayrıca mucizedir görebilene.

Geçelim bunuda hastalık, iflas, tenzili rütbe(Terfinin düşülmesi), maddi sıkıntılar, evi arabayı kaybetmek gibi nedenlerin getirdiği üzüntüler çoğaldıkça insan kendi kimyasını bozmaktadır. Kimyası bozulan insan hastalanmakta sonuçta ölümünü hızlandırmaktadır.

En şerefsiz üzüntü, iyi insanların sevincine duyulan üzüntüdür,  en şerefsiz sevinçse iyi insanların üzüntüsüne duyulan sevinçtir.

En onurlu ve yerinde bulunan ÜZÜNTÜ, başkalarının acısına ortak olmaktır ki bu üzüntünün veriliş amacıdır (abartmadan). 

En şerefli sevinç, başkalarının sevincine ortak olmaktır. Buda sevincin veriliş amacıdır. 

Görüldüğü gibi TOPLUMCU bir KARAKTERİ olan İSLAM, başkalarını düşünmenin inancıdır ve bu anlamda kesinlikle KAPİTALİZMİN ZIDDIdır.

Kapitalizmin zıddı Maksist Sosyalizm değildir.

Kanıtı; Kapitalizmde Faiz merkezdedir, çıkar merkezlidir, bencildir. Önce kendisini düşündürür. Maksist Sosyalim'de Faiz yasaktır ama toplumun çıkarı için bölüşme vardır. 

İslam ise insanın dürüstçe kazanmasına izin verir ama çıkarını düşünmesine izin vermez veremez. Tüccar üstlenmiş olduğu ticari riskin emeğinin karşılığını alır. Asla kazıklamaz. Ticareti zenginleşme değil mal ve ürünlerin dağıtılmasına araç görür. ZEKAT, Karşılıksız alma olan FAİZ'in zıddı olarak KARŞILIKSIZ VERMEKÜLTÜRÜDÜR. İNFAK, SADAKA, ZEKAT verilebilmesi için TİCARET İSLAMDA Serbesttir. Müslüman tüccar "sadece daha fazla zekat vermek ve yardım etmek için Allahtan bol kazanç ister, daha çok tüketip kendini şımartmek için değil.

Unutmayalım ki koskoca Endonezya, Malezya ve Filipinler gibi ülkelerde İslam kılıçla değil yukarda açıkladığım tipteki dürüst Müslüman tüccarlarla yayıldı. (Anadolu Rumları FAİZ almayan Müslüman Tüccarların sayesinde ilk müslümanlaşmayı yaşadılar).

Görüleceği üzere, ZEKAT, infak sadaka başkalarını sevindirmek ÜZÜNTÜLERİNİ ACILARINI SONLANDIRMAK için vardır.

Sevindirmeye YETİMLERDEN, DULLARDAN, FAKİR Yaşlılardan başlamalıyız. Bu sayede üzüntülerden kurtulanlar bunun Allahtan geldiğini bilerek şükredeceklerdir (Zaten öyle).

Üzüntünün anatomisini incelerken onun içinde barındırdığı virüsün alında "N2Ş2* ŞEYTAN GRİBİ" olan Umutsuzluk, sabit fikirlilik, herşeyin kötü gideceğine inanma" gibi semptomlar baş gösterir. Bu üzüntü çeşidi haramdır ve günahtır.

Çünkü;

"Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz" (çok tüketenler değil) (Al'i İmran Suresi, 139) 

"Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır....'' (Tevbe Suresi 51)

"Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden umut kesmez."(Yusuf Suresi 87)

"Sapıklardan başka Rabbinin rahmetinden kim umut keser,' dedi."(Hicr Suresi 56)

Umut ve Allaha güvenmek İMANIN TEMELİDİR.

UMUTSUZLUK ve Allaha Güvensizlik KÜFRÜN ve ŞEYTANIN felsefesidir.

Allah insanın intihar etmesine "Allahın verdiği canı Allah alır" prensibinden dolayı kızmıyor. Bunun haram olmasının ve Allah'ı en çok kızdıran şeyin insanın Allah'tan umut kesmesidir.

İntihar eden insan Allah'tan umut kestiği için kafir olarak ölür.

Aslında kimbilir kaç insan vardı dünyada şayet intihar etmeseydi bir çok güzel günleri yaşayarak ve mutlu sonla gülümseyerek verebilecekti belkide son nefesini.

Bugün Dünya'da Kapitalizmin getirdiği yıkıcılıktan dolayı milyonlarca insan intihar etti.

Unutmayalımki Japonya'da depremlerden ziyade Kapitalizmin RUHİ yıkıcılığından dolayı refah içinde bile yüzbinlerce JAPON intihar etti.

(İslam ülkelerinde onca savaşlar olmasına, onca ekonomik yıkımlar olmasına rağmen hala intihar BATI ülkelerinden ve gelişmişlikle övünen ama insanlığı bitik ülkelerin çok daha altındadır)

İntihar etmek isteyen ama tereddüd eden bununla ilgili olarak google'da rama motorundan bu yazıyı okuyan okuyuculara seslenmek istiyorum.

Bırakın bu filmin sonunda "The End"i Allah koysun. Siz sadece senaryonun ortasındasınız ve filmin en umutsuz görünen yerindesiniz, Allah Holywood yapımcılarından daha mı kötü? Öyle düşünüyorsanız zaten Cehennem umutsuzluk ateşinizle sizi beklemekte garanti ederim.

Hiç kimse kimseye ne gıbta etsin ne de endişe etsin, daha film devam ediyor.

Bizler çabalamakla emrolunduk, kaderimiz çabamıza bağlı (Her insanın kaderini kendi kişisel seçimine bağlamışızdır. İsra Suresi 13)

Umutmayalım ki "Allah varsa -ki var- umutta var vardır". "Umudunuz kalmamışsa sizin için Allah yoktur"

Lütfen yazdıklarımı okumaya devam edin.

Saygı ve sevgiler

Ayhan Özcimbit

 

Not: N2Ş2 Virüsü açılımı Necis ve Şerefsiz şeytan ve yandaşları demektir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..