Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '14

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Üzüm hakkında güzel şeyler kaleme almak

Üzüm hakkında güzel şeyler kaleme almak
 

ÜZÜM BEREKET DEMEK, ÜZÜM GÜZELLİK DEMEK, ÜZÜM GÜÇLENMEK DEMEKTİR.


Üzüm; ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir. Üzüm; üretimden tüketime kadar çok çeşitli aşamalardan geçer. Üzüm; her yönüyle çok faydalı bir üründür. Faydaları saymakla bitmez. Üzümün hem kendinden, hem de suyundan bolca faydalanılır. Üzüm suyunun kaynatılmasından PEKMEZ üretilir. Pekmez üretimi ile tüketimi gerçekten son yıllarda özellikle artış göstermiştir. Çünkü bu ürün sağlık açısından çok ama çok  yararlıdır. Bu da günümüzde daha da çok anlaşılmaya başlamıştır.

Üzümün kurutulmasından da bolca ama bolca faydalanılır. Yaş üzümün kurutulması; özellikle sağlık açısından çok faydalı olması münasebetiyle, özellikle kemiklerin güçlenmesinde çok ama çok etkilidir. Üzüm bağından kesilen yaş üzüm; özellikle köylerde, temiz yerlerde, güneşte mükemmel bir şekilde kurutulur. Kuruyan bu üzüm özellikle oruç aylarında, hoşaf yapımında ve kuru yemiş sektöründe tüketimi yapılır.

Üzüm yetiştiriciliği ise; Sonbaharda Bağların budanması, uzun uçlarının alınması işlemi ile başlar. Toprağının özellikle bol bol bakımı yapılır. Daha sonra zirai ilaç kullanımı ve gübreleme işlemleri yapılır. Bu işlemler üzüm yetişene kadar devam eder. Üzüm bağının yaprağından da çok ama çok faydalanılır. Hem satışı, hem de tüketimi çoktur. Örneğin; sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden olan yaprak sarması, en meşhurudur. Yetiştirme işleminin sonunda ise; Haziran ortalarında üzüm hasat işlemi başlar. Üzümün çeşitlerinden olan Kara üzüm ise genelde diğerlerinden daha önce yetişir.

Üzümün daha bir çok çeşidi vardır. Bunların yetişme durumuna göre, hasat işlemi yapılır. Bazıları yurt içinde satışa sunulur. Bir kısmıda yurt dışına ihraç edilir. Hem yaşından hem de kurusundan çok ama çok  kazanç elde edilir.

Üzüm biz insanlar için harika bir nimettir. Bu nimetin kıymetini her insanın çok ama çok iyi  bilmesi gerekir. Sofralarımız ve mutfaklarımızdan hiç bir zaman eksik etmememiz gereken önemli bir meyvedir. Kış yaz sürekli tüketimini yapabileceğimiz faydalı bir üründür. Ayrıca üzüm özellikle bazı yerel yönetimler tarafından da kültürel etkinlikler kapsamında ele alınmakta olup, toplum bu yönden de en iyi şekilde  bilinçlendirilmektedir.

Son olarak üzüm sektörel bazda da gelişme göstermiş olup, her yönü ile toplum tarafından tüketimi yapılmaktadır. Hem ihracat sektöründe, hem de ithalat sektöründe seviyesi artan bir durumdadır. Üzüm tüketimine gerektiği kadar önem vermeli ve bu sektörü en üst seviyelere çıkarmalıdır.
        
ÜZÜM ÜZÜME BAKA BAKA KARARIR.

ELİMİZDEKİ GÜZELLİKLERİN DEĞERİNİ BİLMEK EN ÖZEL MEZİYETTİR.   
               

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..