Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Okullar
 

Üzümören Lisesi öğrencilerinin sorularına cevaplarımız

Üzümören Lisesi  öğrencilerinin sorularına cevaplarımız
 

üzümören lisesi


ÜZÜMÖREN Selçuk  Anadolu Çok Proğramlı Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerinin Sorularına Cevaplarımız

18.Kasım.2015 günü  Pazar ilçemize bağlı Üzümören   Selçuk  Çok Programlı Lisesi   öğrencileri ile yazar- öğrenci   buluşmasına katılarak   kitaplarımızı imzaladık, istanbul’daki Pazarlılar derneği  tarafından temin edilerek Pazar’da 600 öğrenciye  hediye edilmek üzere   “Engelleri Aşanlar” kitabımızdan Üzümörenli gençlere düşsen payı dağıttık. Okumanın  önemini anlattık.” Bir kitap bir insanı, bir insan dünyayı değiştirir” konulu konferansımız ilgi ile dinlendi.

Konuşmadan sonra başta Okul Müdürü Hasan Kazancı   olmak üzere  öğretmen ve öğrenciler soru sordular cevapladık ve   bu soru cevapları bir kere de burada cevaplayalım da herkes  okusun faydalansın istedik.Bizi  bu etkinliklerde  gençlerle buluşturan   Pazar  Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Celaleddin  Çınar ve  Okul Müdürü Hazan Kazancı’ya tekrar teşekkür ederim.

Bu arada  Üzümören  Selçuk Çok Proğramlı Lisesinin en çok okuyan  öğrencilerine kitaplarda armağan ettik.  En çok okuyan   Raziye Haspolat  “ Her Şey Seninle Başlar” kitabımızı hak etti.

En çok okuyan  6 öğrenci şunlardı

  1. Raziye Haspolat
  2. . Hüseyin Eren
  3.  Safiye Yıldırım
  4.  Büşra Aşar
  5.  Kübra Tekbay
  6.  Sibel Müezzinoğlu

Bu öğrenciler aynı zamanda en güzel soruları sorarak kalemler   kazandılar ve  kitaplar kazandılar. Kitap okuma sevgilerinin ömür boyu  sürmesini temenni ederim.

SORU- Türkçe Öğretmeniniz Selma Pala’ya minnettar mısınız?  Yoksa bu yazarlığa nereden bulaştırdı beni mi diyorsunuz?(Hasan Kazancı -Okul Müdürü)

CEVAP-,Benim şiir yazdığıma inanmayan  Türkçe Öğretmenimiz Selöa Pala ‘ya inatla  yazdığım şiirler gerçekten de  benim ona sadece minnet duymamı sağladı. O da yıllar sonra  “ İyi ki sana inanmamışım . Bu seni motive etmiş. Seninle gurur duyuyorum” dedi. O Hocamızı sevgi  ve saygıyla  tekrar anıyorum. Allah uzun ömürler versin.

SORU- Kitaplarınızdan okuduk ama kısa   bir ifade ile  Recep Yazıcıoğlu’nu sizden dinleyebilir  miyiz?  Recep Yazıcıoğlu’nu bir cümle ile anlatsanız nasıl anlatırsınız?(Hasan Kazancı-Okul Müdürü)

CEVAP-  Recep Yazıcıoğlu deyince samimi, içten vatanını gerçek manada seven  az zamanda nasıl  çok iş yapılabileceğini gösteren kalbi  Hak ve   Halk sevgisi ile dolu insan olarak tanımlarım.

Büyük adam olmanın yolu büyük düşünmek

Ayağı topal olsun  yüreğin  olmasın  lenk

SORU- Neden böyle bir kitap yazma gereği duydunuz? (Busenur Kaplan)

CEVAP- böyle bir kitap yazmayı düşünüyordum. Adem Özbay da  böyle bir kitap yazmamı teklif edince  bizde yazdık işte. İyi yazmışız  gençler faydalanıyorlar.

SORU- Türkiye’de yazar olmak nasıl bir duygu? (Raziye Haspolat)

CEVAP Türkiye’de yazar olmak değişik bir duygu. Yazmak kolay da yayınevlerini ikna ederek kitabımızın yayınlanmasını sağlamak zor iş. Okurlarımız kitaplarımızı okuyacak talep edecek ki , yayınevleri de  yeni kitaplarımızı yayınlasınlar.

SORU- Başarıya ulaşmak için ilk adımınız  ne oldu?  (Fatma Karakaş)

CEVAP- Önce düşünmek, hatayı nerede yaptığımızı tespit ederek o hatayı tekrarlamadan  okumanın  zevkini ve aşkını yakalayarak   gelişmek oldu. Bu da başarıyı getirdi bize. Allah okumayı aşk derecesine sevene başarı kapılarını açıyor.

SORU- Hayatta başarılı olmanın ölçüsü size göre nedir? (Hüdanur VURGAÇ) 

Cevap- Bence   önce   farkındalık oluşturarak  okumak sabırla okumak  gene  anlayarak okumaktır.

SORU- Yazmaya nasıl ve ne zaman başladınız ? (Büşra Aşar)

CEVAP- ortaokulda şiir  yarışmasına şiir yazarak başladım. Öğretmen benim şiir yazdığıma  inanmayınca   bende yazmaya başladım.

SORU-Çocukken geçirmiş oldunuz  rahatsızlık sizi nasıl ve hangi yönde   etkiledi? (Safiye Yıldırım)

CEVAP- Daha azimli olmamı sağladı ama   hastalık geçirmesem de daha başarılı olurdum . Ülkemizde engellilere karşı önyargıları yıkmak   gerçek manada zor. Halen de büyük önyargılar var. 

SORU- Yazar olmak isteyen bizlere neler tavsiye edersiniz?(İsaYetiğin)

Cevap- Çok okumanızı yazarların nasıl yazdıklarına   dair  hayat hikayelerini okumanızı  ve   imkanınız   olursa yazarlar ile sohbet etmeye bakmanızı tavsiye ederim.

SORU- Kitabı yazarken hangi araştırmaları nasıl  yaptınız?(Nazli Dolaksız)

CEVAP-  Bu konuda yazılan kitapları titizlikle okuyarak   not tutarak  sonrasında  internetten   araştırma yaparak not alarak ve   bu notları da farklı üslüpta  herkesin 10 başarı özelliğini tespit ederek   yazdım. Araştırma    sırasında  bu engellilerin hayatından çok şey  öğrendim.

Sorular için herkese tekrar teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..